"Мачът на звездите" в Националната баскетболна лига, който бе планиран

...
"Мачът на звездите" в Националната баскетболна лига, който бе планиран
Коментари Харесай

Мачът на звездите в Националната баскетболна лига бе отменен

"Мачът на звездите " в Националната баскетболна лига, който бе плануван за 22 март в Пазарджик, бе анулиран. До това решение се стигна след публично писмо от страна на президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков до кмета на град Пазарджик Тодор Попов и обществеността. Причината е изострената конюнктура в страната, обвързвана с новия ковид.

"С голямо страдание бих желал да ви осведомявам, че през вчерашния ден (в понеделник - б.ред.) публично получихме заповед от министър Красен Кралев, в която по отношение на ограничението на разпространяването на ковид се не разрешава да се организират спортни събития с присъединяване на спортисти до 18 години, а всички мачове със състезатели над 18-годишна възраст би трябвало да се организират при закрити порти. И двамата знаем, че плануваният за 22 март "Мач на звездите " в Пазарджик е спортно събитие, напълно ориентирано към публиката. Такъв показателен мач без аудитория е неосъществим, тъй като той съставлява празник за почитателите в съответния град ", написа в писмото си президентът на баскетболната ни централа Георги Глушков до кмета на Община Пазарджик Тодор Попов.

"В тази връзка ви предлагам да отменим събитието, включено в календара за 2019/2020 година и да планираме идващото издание - за сезон 2020/2021 още веднъж в Пазарджик, защото е невероятно да се откри друга дата за провеждането му до края на сегашния шампионат, който завършва през месец май. Бихме могли да потърсим дата за провеждането на мача през идващия сезон, само че преди края на 2020 година. Благодарим Ви доста за отзивчивостта и готовността да организираме по най-хубавия метод това атрактивно баскетболно шоу ", добави Глушков.

Повечето спортни мероприятия за деца и юноши в България бяха неразрешени, а останалите, измежду които футболните срещи от първа и втора лига, мачовете за мъже и дами, в това число НБЛ, към този момент ще се организират без аудитория. Събития от други спортове към този момент бяха отсрочени или анулирани, тренировки на много клубове бяха краткотрайно прекратени. Рестрикциите по отношение на ограничение или възбрана за осъществяване на спортни мероприятия ще продължи до усмиряване на обстановката в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР