Лют спор между ГЕРБ и ПП в кулоарите на парламента

...
Лют спор между ГЕРБ и ПП в кулоарите на парламента
Коментари Харесай

Скандал ГЕРБ-ПП в парламента: Асен Василев и Жечо Станков в лют спор за въглищните централи

Лют спор сред ГЕРБ и Политическа партия в коридорите на Народното събрание се завихри, до момента в който Асен Василев потегли да дава отговор пред медиите на обвиняванията на Бойко Борисов и партията му, че еднолично е поемал уговорката за затварянето на над 50% от въглищните мощности в Маришкия басейн.
Василев таман обясняваше по какъв начин подписът за това е на някогашния министър председател Бойко Борисов през 2020, когато в разговор с него влезе депутатът от ГЕРБ Жечо Станков, някогашен зам.-министър на енергетиката.

  " Това са 7 милиарда, чисти пари - за 4 години ще загуби страната ", прекъсна Станков изказването на Василев.
" Може ли да се махнете от камерите, защото ние даваме конференция ", опита се да го в профил Василев. Той отхвърли обвиняванията на ГЕРБ.
" Няма стихотворец ангажимент за затваряне на централите ", сподели някогашният финансов министър и вицепремиер, който от партията на Борисов по-рано упрекнаха, че не се е допитал даже до БЕХ и до енергийното министерство за уговорката, стихотворец в проекта за възобновяване и резистентност.

" Ето го документа, тук написа черно на бяло ", подвигна го Жечо Станков. 
" Хайде в този момент, да спрете да лъжете, щото нищо не се схваща ", прекъсна го Василев.
В един момент и двамата се оповестиха за изрично предоговаряне на Плана.
" Трябва да има предоговаряне ", съгласи се Василев със Станков. Но двамата продължиха да спорят пред камери и микрофони.
Щом би трябвало да има предоговаряне, значи значи, че нещо е дадено, реагира Станков. И продължи да приказва пред медиите какво са обещавали от Политическа партия.
През това време Василев се опитваше да го заглуши, като повтори най-малко шест пъти на всеослушание въпроса:
" Какво подписа 2020 година господин Борисов в Брюксел? "
Василев съумя да каже пред медиите, че точно Борисов е заречен 50% затваряне на мощностите на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн, до момента в който Политическа партия по време на тяхното ръководство постигнали отстъпката свиването на мощностите да бъде до 40%.
" Войната в Украйна ни дава късмет да продължим процеса на предоговаряне ", добави още Василев, като посочи, че защото и Румъния и Гърция са наранени от затварянето на нашите въглищни мощности, в случай че предоговаряме в този момент дружно с тях, имаме още по-голям късмет затварянето да се отсрочи.
" Бяхте ми дали обещание спор за санирането, " за " ли сте, или " срещу ", нападна още веднъж Жечо Станков във връзка обстоятелството, че програмата за саниране беше извадена от Плана за възобновяване по времето на кабинета на Политическа партия.

Източник: dir.bg
Следвайте " Гласове " в
 
 
05 Яну 20238805 Яну 20234305 Яну 202342905 Яну 202338305 Яну 202311805 Яну 2023574КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231234924 Дек 2022316004 Яну 2023274428 Дек 2022683
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР