Лют предизборен дебат по енергийните теми между Теменужка Петкова Теменужка

...
Лют предизборен дебат по енергийните теми между Теменужка Петкова Теменужка
Коментари Харесай

Лют спор за газа между Теменужка Петкова и Венко Събрутев

Лют избирателен спор по енергийните тематики сред Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по от ГЕРБ- и Венко Събрутев от " ". 

Енергетиката е основен бранш от стопанската система на страната. Той е обвързван директно с националната ни сигурност. Този бранш касае всяко едно българско семейство и бизнес, по тази причина е извънредно значимо да бъда ръководена умело и отговорно. За страдание, това, на което бяхме очевидци последните месеци е безконтролно отношение към енергетиката, което докара до безпорядък в бранша, сподели Петкова.

Продадохте енергетиката на Русия, обърна се Венко Събрутев от Политическа партия към Петкова. Видяхме политическата надменност на. Има ли действително у нас диверсификация? Диверсификация значи доста на брой снабдители, а ние подвластен единствено от съветския, разяснява той. 

Според Веско Сабрутев енергетиката не се гради от през днешния ден за на следващия ден. „ Това, което се случва през днешния ден в енергетиката е резултат от дейностите в последните пет години “, счита той.

„ Това е подписването на така наречен „ Пътна карта “ с „ Газпром “ – стратегически документ, който дефинира развиването на газопреносната система в България. Оказа се, че нямаме копие от този интернационален документ. Второто е построяването на „ Турски поток “, по който не тече газ, а корупция. Третото е смяната на модела, по който се ценообразува съветския газ за дълготрайния контракт с „ Газпром износ “ и за какво когато се подписаха новите условия за ценообразуване през 2019 година на нас ни беше казано, че цената на газа ще падне с 50%, а в това време тя се качи четири пъти “, съобщи Сабрутев.

Хайде да приказваме с обстоятелства, а не с опорки, отговори му Петкова.

Хайде да приказваме с числа. Националният интерес е да има газ от доста източници, отвърна Събрутев.

Провалихте гръцката газова връзка, разкри някогашната министърка на енергетиката. 

Петкова отговори, че планът „ Балкански поток “ е построен по всички европейски правила и са спазени всички условия. " Предоставихте енергетиката на офшорка. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР