Люксембург. Опашка от ценители се подреди пред Галерия 88 в

...
Люксембург. Опашка от ценители се подреди пред Галерия 88 в
Коментари Харесай

Опашка от ценители се подреди пред Галерия 88 в Люксембург заради изложбата на Вежди Рашидов

Люксембург. Опашка от ценители се подреди пред Галерия 88 в Люксембург поради изложбата на Вежди Рашидов. Това оповестиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите . Изложбата със статуи на Вежди Рашидов беше открита късно в четвъртък вечерта. Най-новите произведения на фамозния ваятел събраха на едно място в Европа ценители, колекционери, меценати, депутати, банкери, хора на изкуството. Заедно с Рашидов в Галерия 88, която е едно от най-авторитетните европейски арт пространства, свои живописни платна сподели и художникът Николай Янакиев.
Експозицията, подредена професионално от двете известни галеристки Снежинка и Юлита Попови, провокира интереса освен на ценителите, само че и на преподаватели и млади създатели, тъй като Галерия 88, ситуирана в самия център на Люксембург, е позната като удивително пространство за просвета, само че и като школа по изобразително изкуство.
Първи, които пристигнаха да поздравят Вежди Рашидов за най-новите му произведения, бяха доктор Марк Догингер – филантроп и колекционер, един от най-влиятелните хора в Люксембург, Филип Депортер – началник на Banque de Luxembourg, доктор Клод Делкур – колекционер, Жозеф Селис – бележит изкуствовед, Силия Ленарс – една от най-известните колекционерки, която има и произведения на фамозни български художници.
Експредседателят на 44-тото Народно заседание Димитър Главчев също бе измежду формалните посетители на изложбата. Тук бяха още Александър Арабаджиев – арбитър в Съда на Европейски Съюз в Люксембург, Илиана Иванова – член на Европейската Сметна палата, Марияна Кънчева – арбитър в Общия съд в Люксембург, проф. Евгени Танчев – общоприет юрист в Съда на Европейски Съюз.
Интересът към изложбата е доста огромен, по тази причина тя ще остане в Люксембург до края на месец май.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР