Любовта и сексът са две изключително важни сфери от живота

...
Любовта и сексът са две изключително важни сфери от живота
Коментари Харесай

Любовта и сексът – какви са психологичните разлики между тях

Любовта и сексът са две извънредно значими сфери от живота ни, които са свързани неотлъчно. Но макар тяхната връзка, има основни психични разлики сред тях. Нека разгледаме някои от тези разлики:
 Емоционална връзка и физическо преживяване
Любовта се отнася до прочувствената връзка, която сътворяваме с различен човек. Това е положение на дълбока обвързаност, взаимно схващане и поддръжка. Тя се гради на основата на споделени полезности, доверие и фамилиарност. Любовта ни кара да се усещаме обичани, признати и разбрани.

Сексът, въпреки това, е физическо преживяване, което включва полово привличане и наслаждение. Той е обвързван с физическите ни стремежи и интимността с колегата. Сексът може да ни донесе задоволство, наслаждение и физическо удовлетворение.
Дълготрайност и краткотрайност
Любовта има склонността да бъде дълготрайна и непрекъсната. Тя е издигната върху време, ангажираност и вложения, които вършим във връзката си. Дава ни чувството за непоклатимост и сигурност. Тя изисква непрекъснато поддържане и грижа за колегата ни, както и за връзката като цяло.

Сексът, от своя страна, е повече кратковременен и не наложително обвързван с дълготрайни задължения. Той може да бъде еднократно преживяване или необвързващи връзки, учредени на физическото предпочитание и наслаждение. Сексът може да бъде по-спонтанен и не изисква задълбочени прочувствени връзки.
 Интимност и пристрастеност
Любовта е обвързвана с високо равнище на фамилиарност. Тя включва шерване на страсти, мисли и полезности с колегата ни. Позволява ни да се отворим и да бъдем същински пред различен човек, без боязън от наказание или отменяне. Интимността ни кара да се усещаме свързани и взаимно подвластни от колегата ни.

Сексът, въпреки това, е обвързван със пристрастеност и физическо предпочитание. Той ни разрешава да изразим и изпитаме нашите полови стремежи и мечти. Страстта в секса може да бъде мощна и озаряваща, само че не наложително включва дълбока прочувствена връзка.
Подкрепа и ангажираност и персонални потребности
Любовта ни дава поддръжка и ангажираност с колегата ни. Тя включва готовността да бъдем там за другия, да му оказваме помощ и да го поддържаме в задачите и стремежите, които има в живота си. Любовта ни кара да се усещаме част от едно цяло, в което сме подготвени да влагаме време, старания и страсти.

Сексът, от своя страна, може да бъде самостоятелно преживяване. Въпреки че той постоянно се практикува с сътрудник, основата му е физическо наслаждение и удовлетвореност. Той може да се концентрира върху самостоятелните ни стремежи, мечти и задоволство, без да включва отговорностите и отговорностите, които участват в любовната връзка.

Като умозаключение, любовта и сексът са значими аспекти от нашите животи, които ни дават разнообразни типове задоволство. Любовта ни предлага прочувствена съгласуваност, непоклатимост и фамилиарност, до момента в който сексът ни дава физическо наслаждение и пристрастеност. В комбинацията сред тях можем да намерим напълно изпълнен и приемлив живот, тъй като за един прекрасен секс са нужни прочувствена съгласуваност и положително познаване сред сътрудниците.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР