Любослав Пенев сбъдна мечтата си – завърна се в Испания

...
Любослав Пенев сбъдна мечтата си – завърна се в Испания
Коментари Харесай

Любо Пенев станал треньор във Валенсия за жълти стотинки!

Любослав Пенев сбъдна фантазията си – завърна се в Испания като треньор. Или по-точно във Валенсия, където от 1989 до 1995 година е нападател и голмайстор на известния освен на Иберийския полуостров, само че и в Европа отбор. Вярно, Любо пое втория отбор на „ прилепите ”, който се подвизава в третото равнище на испанския футбол. Но това няма никакво значение за Чичовото, който на 31 август ще навърши 51 години.

Любо си е прокарал пътека за Валенсия още отпреди няколко месеца. Бил подготвен на всичко на света, с цел да е треньор там. Пуснал връзки и в последна сметка желанието му се трансформира в действителност. На 15 юли изтече новината за назначението му. Пенев беше удовлетворен и ухилен до уши по време на представянето, което управлението на испанския клуб провежда.
Достоверни източници на вестник „ ШОУ ” оповестиха, че той ще получава много ниска заплата за тамошните футболни стандарти. Даже се твърди, че е най-нископлатеният треньор в историята на втория отбор на Валенсия. Да не приказваме за първия...

Според нашите информатори Любослав Пенев ще прибира по 18 000 евро на месец. За съпоставяне той получаваше надалеч по-висока заплата в България, до момента в който беше отпред на Литекс, ЦСКА и националния тим.
Предишните наставници, водили втория състав на „ прилепите ” от испанския град са се радвали на по 25 000 и 30 000 евро месечно финансово заплащане.

„ Това са си напряко жълти стотинки. В Испания, изключително в известните тимове, треньорите получават много положителни пари. Включително и тези на вторите отбори ”, разясняват във футболните ни среди.
 

За всичко обаче си има пояснение. Ето какво настояват пред вестника на народа близки на Любослав Пенев: „ Той има желание да стартира непряк бизнес във Валенсия. За какво иде тирада, дано най-малко на този стадий да остане в загадка. Любо искаше да почне работа във футболния клуб дори и по-ниска заплата, само че както се споделя да се закачи и да заживее тук. След към 2-3 месец ще се захване с въпросния бизнес с вярата да печели повече. Пък и в случай че тръгне добре с треньорския поминък в Испания, току-виж му вдигнали заплатата или пък го виждат други клубове, които да го поканят на по-добри условия ”.

Междувременно се разбра, че български предприемач е оказал помощ на Любослав Пенев да почисти огромна част от отговорностите, които има към няколко финансови институции. Още преди три години се появи информация, че борчовете на Чичовото не са по никакъв начин дребни. Поради тази причина той не получаваше цялата си заплата като селекционер на националния тим. 80%  от сумата му беше удържана след заповед на съдия-изпълнител.

Въпросният предприемач, чието име се пази в загадка, обаче се смилил над Любослав. Богаташът бил безапелационен, че не желае един ден Пенев да му възвърне цялата сума, която ще заплати поради него на банките. Държал единствено на 20-30% %.

„ Това е голям жест и Любо го прави оценка. Поради тази причина той и във Валенсия няма да взима цялата си заплата. Ще връща по 2000 евро на месец на предприемача в продължение на няколко месеца ”, настояват осведомени пред тигъра на печата. 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР