Любопитно Големите надежди - 30 години по-късно В Регионалния музей

...
Любопитно Големите надежди - 30 години по-късно В Регионалния музей
Коментари Харесай

Големите надежди - 30 години по-късно

Любопитно Големите очаквания - 30 години по-късно В Регионалния музей за история на София бе открита изложбата с документални фрагменти на Иван Бакалов 17 май 2019, 16:13
ивият цвят на комунизма - такива са фотографиите от първите манифестации на Прехода, правени преди 30 години. С тях продължава и програмата на фестивала ФотоФабрика 2019 в опит да се огледа на предишното независимо – като на артефакт и удостоверение за нашето настояще.

В Регионалния музей за история на София бе открита изложбата с документални фрагменти на Иван Бакалов. В нея са включени фотографии, които демонстрират лицата от площада и лицата от ораторската естрада на първите манифестации след рухването на Живков през ноември 1989 година

Месец на разтърсвания, дал начало на демокрацията, на доста разногласия и политическо опълчване и разделяне.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ ИЗЛОЖБАТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ
Големите очаквания. 30 години по-късно  Петър Слабаков и Александър Каракачанов 3.11.1989. Начало на шествието на  Начало на шествието на  Изложбата с документални фрагменти на Иван Бакалов 14 май - 21 юни в Регионален музей за история на София –Експозиция за национално помиряване. В нея са включени фотографии, които демонстрират лицата от площада и лицата от ораторската естрада на първите манифестации след рухването на Живков през ноември 1989 година Месец на разтърсвания, дал начало на демокрацията, на доста разногласия и политическо опълчване и разделяне. „ Днес всички са разочаровани. Няма кой да изпълни към този момент площадите, липсва и идея, която да ги напълни… ”, твърди създателят на фотографиите Иван Бакалов.  Петър Берон
Днес всички са разочаровани.

Няма кой да изпълни към този момент площадите, липсва и идея, която да ги напълни…”, счита създателят на фотографиите Иван Бакалов.

Иван Бакалов е публицист и фотограф. Завършил е публицистика в Софийски университет, където е хоноруван учител по пресфотография.

Работил е като редактор във вестниците „ 1000 дни”, „ Експрес”, „ 24 часа”, „ Сега”, „ Новинар”, „ Менте и оригинали”, бил е непрекъснат създател на в. „ Труд”, в. „ Галерия”, сп. „ Биограф” и други, водил е коментарни рубрики в списанията „ Тема” и „ Плейбой”. Основател и редактор е на уеб страницата e-vestnik.bg, кадето работи непрекъснато и сега.

Автор е на книгите „ Заговорите срещу Живков – разкази от първо лице”, „ В сянката на Борисов”, „ Мачтите в края на улицата – 5500 км с кола из САЩ”, „ До Чикаго и напред OnRoute 66”.

Изложбата „ Големите очаквания - 30 години по-късно” може да бъде забелязана до 21 юни в Регионалния исторически музей.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР