Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, откри Гала вечерята по

...
Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, откри Гала вечерята по
Коментари Харесай

Любо Ганев: Волейболът е победоносният дух и смелото сърце на България

Любомир Ганев, президент на БФ Волейбол, откри Гала вечерята по случай 100-годишнината на най-успешния групов спорт у нас. Ето какво сподели той:

Скъпи другари!

Скъпи сътрудници!

Уважаеми публицисти и посетители!
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Имам достойнството да ви поздравявам на нашия древен празник. На мен се падна достойнството и привилегията да разглася тържествено пред вас: Българският волейбол, най-успешният групов спорт на нашата прелестна татковина, чества 100 години!
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Честваме този прочут празник с доста мотиви за горделивост в историята, в която българският волейбол е сътворил паметни моменти и е предизвиквал мощен родолюбив екстаз на нацията и горделивост от нашите интернационалните триумфи! Всички ние сме писали златна история, която безспорно ще остане вечно в аналите на родния спорт.

Волейболът постоянно е бил победоносният дух и смелото сърце на България в спорта! Сребърен орден от олимпиадата в Москва през 1980 година при мъжете и бронзов при дамите! Сребро и четири бронзови оценки при мъжете от международни шампионати! Европейска купа при дамите от 1981 година!

Единствената международна купа на България в екипен спорт – от шампионата за младежи в Кайро през 1991 година. Европейски трофеи на ЦСКА и „ Левски “ в клубните турнири… Това са единствено една дребна част от триумфите! Естествено, нямам опция да изброя всички наши достижения, тъй като няма да остане времето даже и за … една наздравица на това празненство. И няма по какъв начин да ви го причиня това. Знаете че … не съм подобен човек!

В продължение на 100 години волейболът се трансформира в метод на живот за милиони. И като играч, и в този момент като президент на федерацията изтръпвам, когато чуя " Българи юнаци " в залата. Не можете да си визиите каква отговорност е за мен! И освен за мен - сигурен съм, че и за всички други, които сме се събрали да вдигнем наздравица за този празник. В момента ние изживяваме сложни моменти. Смяна на генерации и търсене на завръщане на пътя на огромните победи. Имали сме ги и различен път. Преодолявали сме компликациите и сме се завръщали по-силни в борбите.
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Ще го създадем и в този момент. Сигурен съм, тъй като в такива моменти се изпитва любовта. Изпитва се нашата голяма обич към обичания ни спорт. И да – ще го създадем още веднъж! Заедно, сплотени и мощно стимулирани поради нашите славни обичаи!

Тук е моментът да отбележа и един различен факт на безспорна горделивост. България е дала нещо особено на света. През 1957 година на националния стадион " Васил Левски " се играе показателен шампионат, а на трибуните е французинът Пол Либо, тогавашният президент на FIVB. И директно след въпросното съревнование волейболът става олимпийски спорт. А след това през годините волейболният шампионат си отвоюва славата на една от най-големите атракции в конкуренцията под знака на петте преплетени кръга! Да, всичко стартира тук - на няколкостотин метра от хотел " Милениум ", където сме се събрали в този момент ние - волейболното семейство и нашите скъпи другари.
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Не обичам доста да се връщам в предишното, а да виждам в бъдещето. Преди две години и половина одобрих голямото предизвикателство да стана президент на федерацията. Почувствах и усещам поддръжката на вас, волейболните хора. За страдание българският спорт през днешния ден не е в най-хубавата си кондиция. Ние също не вършим изключение. Но не би трябвало да се отчайваме, а да продължим да работим и повярвайте – ще успеем да сменим посоката. Да тръгнем нагоре! Вярвам, че ще го създадем дружно. С всички вас - моите сътрудници, сътрудници и другари! Волейболът постоянно ни е учил на дисциплинираност и отдаденост! И една от нашите задачи да върнем децата в залите, да запалителен още веднъж онази искра, която генерации наред раждаше международни величия от дребна България!

Затова отново ще го кажа - уверен съм,че вървим по верен път! Убеден съм, че ще успеем!

Искам освен да поздравя, само че и да се поклоня пред белите коси на всички ветерани, които са дали живота си за българския волейбол! Честито, митове! Искам да почетем довечера и всички тези, които ни напуснаха, само че тяхното дело и техните достижение в обичаната игра са тук и са образец за поколенията.
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Поздравявам от сърце и всички мои сътрудници, с които имах достойнството да изиграем дружно страхотни мачове и да радвахме народа ни! Честито, другари! Приветствам всички национали и всички наши тимове, които имам вяра - дават всичко от себе си за развиването и за по-добри дни на обичания ни спорт! Искам да поздравя с юбилея и всички млади девойки и момчета, които са тръгнали по волейболната пътека. Трънлива е, ще ви боли, ще плачете от време на време, само че стискайте зъби! Славата и признанието са нещо прелестно, само че до тях се стига с доста, доста труд и ограничения! Казвам ви го от персонален опит! Висок съм 210 сантиметра и повярвайте - хубаво се гледа света от горе, когато си си приключил работата!
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Разбира се, нещата с моите отговорности се трансформираха и при моето ново предизвикателство в живота като президент на федерацията аз имам още доста работа за извършване. И с вашата помощ, с поддръжката на всички вас от огромното ни волейболно семейство, имам вяра, че ще я свърша. Убеден съм, че и във второто столетие ни чакат славни победи и достижения!
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Не желая да ви лишавам повече от времето! Време е за празненство!
138  БФ Волейбол уважи 88 митове от разнообразни генерации
Предполагам знаете, че аз в никакъв случай през живота си не съм пил алкохол, само че през днешния ден за шанс ще изпия една глътка за наздравицата. Честит 100-годишен празник на всички и … наздраве!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР