“Любо и приживе си беше велик, а сега си вече

...
“Любо и приживе си беше велик, а сега си вече
Коментари Харесай

На поклонието пред Левчев: Беше велик, сега си безсмъртен

“Любо и приживе си беше популярен, а в този момент си към този момент безсмъртен”. Това съобщи скулпторът Георги Чапкънов, който беше измежду стотиците другари и фенове на известения стихотворец и публицист Любомир Левчев, пристигнали да се сбогуват с него във фоайето на Националната библиотека в столицата. Един от най-видните и уважани създатели в епохата на соца умря на 25 септември на 84-годишна възраст.

“Загубихме като семейство огромен другар, а като страна и като общество последният благородник на българската литература. Един необикновен създател, превеждан на повече от 30 езика “, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя съобщи, че през днешния ден не си споделяме последно „ Сбогом” с създателя Любо Левчев, тъй като остават неговите книги. “Надявам се генерации след нас да ги четат и да ги познават”, уточни Йотова, написа БГНЕС.

Писателят Антон Дончев сподели, че познава Любо от повече от 70 години. Той съобщи, че Левчев довел представители на международната литература в България. Тук, по думите му, пристигнали най-големите писатели на нашето съвремие. „ Той беше едно грамадно дърво, което роди доста плодове, само че част от плодовете му се нуждаят от нас, с цел да израснат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР