Любителят на конспиративните теории и водещ Алекс Джоунс трябва да

...
Любителят на конспиративните теории и водещ Алекс Джоунс трябва да
Коментари Харесай

Съдът наложи 1 млрд. долара глоба на любител на конспиративни теории

Любителят на тайните теории и водещ Алекс Джоунс би трябвало да заплати съвсем 1 милиарда $ вреди на фамилиите на починали при стрелбата в учебно заведение " Санди хук “.

През 2012 година при пукотевица в учебното заведение бяха убити 26 души – 20 първолаци и шестима преподаватели. Това е една от най-кървавите всеобщи стрелби в историята на Съединените щати, споделя bTV.

Още тогава фенът конспиратор и доста прочут водещ Алекс Джоунс съобщи, че стрелбата в никакъв случай не се е състояла и всичко е режисура.

Според водещия всеобщата пукотевица е била инсценирана от държавното управление с една единствена цел – да се лишават оръжията на американците. Години наред той твърди, че в действителност никой не е починал в " Санди хук “. Джоунс назовава родителите на жертвите " спешни артисти “ и твърди също, че някои от тях изобщо не съществуват.

В резултат на това фамилиите на починалите трябваше да изтърпят години тормоз и закани от фенове на Джоунс.

Поради тази причина фамилиите на осем от жертвите, както и ФБР сътрудник, работил по случая, завеждат дело против Джоунс, което търси най-малко 550 млн. $ за нанесени вреди.

Триседмичното дело беше изпълнено с прочувствени свидетелства на родители на жертвите. Един от бащите съобщи, че поради изказванията на Джоунс гробът на сина му е бил оскверняван няколко пъти, в това число и от хора, които уринирали върху надгробната плоча.

Макар да признава, че стрелбата в " Санди хук “ е безусловно същинска, Алекс Джоунс съобщи, че делото против него е нагласено, а съдията е тиранин. Предстои да апелира присъдата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР