Любителите на туристическите пешеходни и велосипедни походи си дават среща

...
Любителите на туристическите пешеходни и велосипедни походи си дават среща
Коментари Харесай

За Деня на туриста общоградски пешеходен и велосипеден поход в Стара Загора

Любителите на туристическите пешеходни и велосипедни походи си дават среща във връзка Деня на екскурзианта на 29 август, събота, от 9 часа на фонтана на „ Жабките “ в парк „ Митрополит Методий Кусев “ в Стара Загора. Инициативата е на Туристическо сдружение (ТД) „ Сърнена гора “ взаимно с отдел „ Туризъм и юношески действия “ към Община Стара Загора.
Маршрутът на пешеходното трасе е с почти времетраене от 3 - 3,5 часа. Включва преход в посока север към Алековия ъгъл в парка. Там ще бъде изнесена къса сказка, към 15-20 минути, за историята на проведеното туристическо придвижване, за историята на Търговско дружество “Сърнена гора ”, за историята на Алеко Константинов-Щастливеца - първият човек в България повел проведено хора в планината.
След това участниците ще се насочат по прохладните пътечки в сенките на парк “Аязмото ” към местността Магарешка поляна (Сухата чешма) и ще продължи по маркираната туристическа пътека за Старозагорските бани, местността Петте кьошета, Лъвската чешма над кв. Дъбрава, а по-късно по южните скатове на рида Купеларица, с цел да се доближи до Чешмата „ Генерал Делчев “. Там ще има изненада за миналите прехода. Участниците ще бъдат съпровождани от квалифицирани водачи от Търговско дружество “Сърнена гора ”, а искащите да се включат би трябвало да бъдат уместно облечени. 

Продължителността на велопохода също ще е с времетраене от 3 - 3,5 часа. Преходът е през Алековия ъгъл в парк Аязмото, през Втория хълм, Обсерваторията до село Борилово и от там по горски път към кв. Дъбрава. Последният стадий на трасето е до Беседката до Генералската чешма. Участниците във велопрехода би трябвало да са оборудвани с подобаващи колела (планински байкове) и да имат прилична физическа подготовка, с цел да може да преминат 21-километровото трасе по пътеките из Сърнена Средна гора към Стара Загора,информират уредниците
При дъждовно време походът няма да се организира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР