Любимецът на публиката Георги Мамалев ще се превъплъти в ролята

...
Любимецът на публиката Георги Мамалев ще се превъплъти в ролята
Коментари Харесай

Политическата сатира Големанов гостува на сцената на Летния театър във Варна

Любимецът на публиката Георги Мамалев ще се превъплъти в ролята на Големанов в едноименната пиеса на Стефан Л. Костов на 11 юли от 21:00 часа на сцената на Летния спектакъл във Варна под мотото #КойЩеБъдеНовиятМинистър.

" Големанов “ е политическа ирония, която въпреки написана преди близо 100 години, намира своята новост и през днешния ден. Все отново " единствено който не е ставал министър, той не знае каква е тъга “, споделя героят от пиесата.

Постановката е на Стоян Радев, а на Георги Мамалев ще партнират актьорите от трупата на Народния спектакъл " Иван Вазов “ – Ева Тепавичарова, Жаклин Даскалова, Ненчо Костов, Карла Рахал, Валери Йорданов, Бойка Велкова, Павлин Петрунов, Стефан Къшев, Стелиан Радев, Албена Ставрева, Ева Данаилова и Стоян Пепеланов.

Всички те ще се погрижат варненската аудитория да не стопира да се смее, до момента в който открива приликите сред минало и настояще.

" Задачата, която си слагаме с нашия театър, е този смях да не бъде подбив на непряк наблюдаващ, а да обърне погледа на всеки към него самия, иронията да се трансформира в самоирония, тъй като стремежът към властта е характерен на индивида, стимулира постъпките му и го управлява. Къде ще го води, е въпрос на зрялост и съхранена непорочност “, споделя Стоян Радев.

Спектакълът се гордее с номинация за Аскеер 2022 в категория " Поддържаща женска роля “ на Бойка Велкова за ролята на Гинка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР