Любимата ни стая с изглед (на снимката горе) е. .

...
Любимата ни стая с изглед (на снимката горе) е. .
Коментари Харесай

Хотелските стаи с невероятен изглед

Любимата ни стая с аспект (на фотографията горе) е...
Villa Tre Ville, Позитано

Вилата на филмовия режисьор Франко Дзефирели, която той продава през 2007 година, в този момент е един от най-магичните дребни хотели в Италия. Това, което отличава Tre Ville, е голямата му хубост и усамотение, макар че Позитано е единствено на няколко завоя. Тук са отсядали всички - от Тейлър-Бъртънови до Мария Калас и София Лорен, а забавни хора (дипломати, художници, актриси, които заобикалят светлината на прожекторите, вместо да я използват) не престават да го вършат.

Резервирайте белия, кремав и сребрист апартамент Diaghilev с двойни порти, които се отварят на дребен балкон, а в краката ви се вижда заливът на Позитано. И макар че цената не е по никакъв начин дребна, тя включва всички питиета, което значи коктейли когато и да е в тънки чаши от Мурано.

Влезте в кухнята и готвачът ще ви подготви каквото пожелаете, когато пожелаете, като употребява пресни артикули от градините на Tre Ville. В един капризен живот, цялостен с прелестни тераси, няма по-небесна от тази: спираща дъха панорама към водата, а светлините на Амалфийското крайбрежие звучат като приглушени ноти на пиано в далечината.

 

От Джереми Уейн

 

Address: Villa Tre Ville, Via Arienzo, 30, 84017 Positano SA, Italy
Telephone: +39 089 812 2401
Prices: Doubles from about £860

 

Casa Madera, Тулум

 



 

Squire Fox

 

Casa Madera е антихотелска част от живота в плажната хижа; без непотребни улеснения, отворена към вятъра хобитска къща за хипита. Направен на ръка, с дъски на пода, които скърцат като остарели цигулки, той се намира на дребен стръмен нос с аспект към превъзходния морски бряг на Тулум. Това е плажната хижа, която постоянно сте търсили, само че не сте знаели къде да намерите - ексцентрична и неразумно готина.

 

В хладилника ще има текила, чинии с ананас, папая и манго, хлъзгави като щемпел. Има също кафемашина и блендер, който е ръждясал до основи, само че е най-гениалният блендер в историята. Нищо друго не е належащо. Има хамаци и шезлонги с цвят на нар, басейн във формата на ромб, в който можете да се излежавате през най-горещите часове на деня, и плаж, подготвен за разчесване. Ето го гол мъж на разходка, а там няколко йоги, които вършат една-две разтягания.

 

Тулум е доста занимателен - толкоз гиздав и апетитен - а тук има къща с две спални, която фамилиите могат да употребяват като идеална база. А в случай че имате въпроси (къде да намерите шаман или кое е най-хубавото празненство по време на пълнолуние), постоянно ще имате разполагаем иконом на вилата, който ще се споделя Шакира, ще можете да се свържете с него посредством WhatsApp и ще бъде затрупан с татуировки и доста, доста усмивки.

 

Address: Casa Madera, Quintana Roo 77780, Tulum, Mexico
Telephone:+52 984 871 1160
Prices: Casa Madera sleeps four; seven nights from about £9,710

 

Cas Gasi, Ибиса

 

Стая 103

 



 

Cas Gasi е безшумно и нехайно леговище на върха на рид в Санта Гертрудис, Ибиса. Заобиколена от борови дървета и портокалови горички, тя дава отговор на всички естетически условия за селска къща в Ибиса: падащи розови бугенвилии, избелели стени, теракотени плочки, памучни хамаци, опънати сред палмите.

 

Това е хотел, който е задоволително образован, с цел да не се придържа към церемониите, когато желаете спокойна атмосфера, който е задоволително образован, с цел да е цялостен със фамилни реликви на притежателите и превъзходни антики, и задоволително неналожителен, с цел да можете да си поръчате кръг от текила на закуска и никой да не му пука. Влизането в рутина тук е елементарно. Басейнът е по-голям и по-добър от всеки различен в частна вила, стаите за отдих са цялостни с фотографски книги и фешън списания за мързеливи дни на слънце, а храната може да се приема, когато пожелаете.

 

В средиземноморското меню се употребяват съставки от органичната градина; салатата " Крудите " е произведение на изкуството, а безглутеновият самун със семена е изключително апетитен, изключително когато е полят с домакински студено пресован зехтин. Има единствено една измама: Cas Gasi разполага единствено с 12 стаи, тъй че би трябвало да резервирате още в този момент за идващото лято.

 

Не си тръгвайте, без да си вземете флаконче от присъщия за острова мирис Hierbas de Ibiza. Свежият мирис на лимонова върбинка, култивиран чай, жасмин и розмарин се придвижва също толкоз добре вкъщи.

 

Address: Cas Gasi, Camino Viejo de San Mateu s/n, Santa Gertrudis, Ibiza
Telephone: +34 971 197 700
Prices: Doubles from about £240

 

BELVEDERE, MYKONOS, Гърция

 

Стая 413

 



 

За да се насладите на квинтесенцията на гръцките острови, не може да се откри нищо по-добро от град Миконос - гъст лабиринт от избелели здания, основан, с цел да обърка пиратите, които опустошават острова през 18-и и началото на 19-и век. Такава е гледката от стаята на първия етаж тъкмо над главния басейн в Belvedere - дребен, моден хотел на хълма Рохари, ситуиран частично в едно от най-старите имения на острова (от 1850 година ) и в седем модерни здания, всички в красиви градини с кипариси, диви лаври и бугенвилии.

 

От другата страна на града е Егейско море, а гостите се разсънват под чуруликането на птиците и тихото ромолене на островния живот. Групата дървета в центъра на фотографията се намира в близкия зелен квартал Lakka, прочут с италианските си заведения за хранене. Ако се вгледате задоволително деликатно, на хоризонта вдясно може да различите бруления от ветровете остров Тинос, прочут с църквата Панагия Евангелистия, където гръцки православни поклонници се събират всяка година, с цел да се помолят пред иконата на Дева Мария.

 

Address: Belvedere, School of Fine Arts District, Mykonos, Greece
Telephone: +30 228 902 5122
Price: Doubles from €175

 

Морски пейзаж, Анандейл, Нова Зеландия

 



 

Това е мястото, където би трябвало да се откъснете изцяло. На източното крайбрежие на Южния остров на Нова Зеландия, на час и половина път с кола от Крайстчърч, се намира Анандейл - страхотна работеща плантация с повърхност 4000 акра. Страхотен, тъй като като се изключи че създава говеждо месо и вълна, разполага с четири красиви къщички за посетители, които търсят неземна изолираност. Най-ново е Seascape - мечтателно леговище с отворен проект, нихилистично вградено в ската на рид с аспект към частен залив във формата на усмивка.

 

Вътре ще откриете локален ломен камък, килими от кравешка кожа и кашмирени завивки, както и прелестно огромно легло от твърда дървесина под бледи тавани от локален дървен материал - всичко това в стъклена геометрия от пода до тавана с аспект към скалистия бряг. Хладилникът е зареден с лесни за подготвяне ястия, обозначени с указания от новаторския готвач на Annandale, в това число пухкави скариди с японско гуакамоле и попчета мюсли и агнешка плешка с пюре от пушена кумара, лозови домати и издънки от нахут. Това значи, че гостите могат да дойдат тук и да бъдат изцяло самостоятелни, без да се нуждаят от рум сервиз или ресторант наоколо.

 

Легнете си, като наблюдавате по какъв начин уверените овце препускат по стръмните скатове, с цел да се нахранят с разхвърляна трева, или наблюдавайте от каменната тераса или джакузито божествен патици, делфини и тюлени, които се разхождат във водата. Нова Зеландия може и да има доста изискани крайбрежни суперлуксозни къщи, само че този хотел още веднъж се развива.

 

Address: Seascape, Annandale Villas, 130 Wharf Rd, Pigeon Bay 7583, New Zealand
Telephone: +64 03 304 6841
Price: Doubles from £1,660 per night half board with a minimum two-night stay

 

The Surfrider, Малибу

 



 

От 30-те години на предишния век изключителното леговище Малибу е недостъпно за всеки, който няма лична къща на плажа. Хотелите са малко. Успех при намирането на стая в новия Nobu Ryokan. Но в това свежо местенце архитектът Матю Гудуин и брачната половинка му Ема, която е креативен шеф, канят гостите си във вътрешния кръг.

 

Гудуин е израснал на отсрещния плаж и след десетилетие в Ню Йорк открива, че му липсва лесният метод на живот. Затова той не може да пропусне опцията да възроди хотел The Surfrider, който е открит като мотел през 1953 година

 

Той ловко заобикаля по-очевидния образ от средата на века; вместо това стаите са преосмислени в изчистен, актуален калифорнийски жанр. Всичко се усеща на досег - от халатите от турска вълна с вафла на основаната във Венеция Бийч компания Parachute до масичките за кафе и леглата от тиково дърво, направени по поръчка от Croft House LA и Malibu Market & Design.

 

Дните се развиват просто: наблюдавате изгрева от балкона, може би вземате назаем някоя от поръчковите дъски за сърф (проектирани за вълните на Малибу от Wax Surf Co. от Лос Анджелис), след което прекосявате пътя до кея за късна закуска. В кафенето Malibu Farm Café се сервират зеленчуци от биодинамичното ранчо One Gun Ranch - новаторската плантация на Алис Бамфорд в планините Санта Моника.

 

Наблизо има каньони и морски скали, по които можете да се разноските, или можете да се опитате да си намерите маса в филиала на Soho House - Little Beach House Malibu. Но по-непринудено място е покривната тераса на The Surfrider, предопределена единствено за посетители, където можете да пиете на слънце Apres Surf с Aperol. Ето един хотел, който е част от сцената в Со-Кал, на която не можем да се наситим. Така че, най-малко към този момент, това е най-сладкото място на Тихоокеанската крайбрежна автомагистрала.

 

Address: The Surfrider Malibu, 23033, Pacific Coast Highway, Malibu, California, 90265
Telephone: +1 310 526 6158
Price: double rooms from about £245

 

Малък зелен залив, Хвар, Хърватия

 



 

Скрит в борова горичка под село Бруше в тихата част на остров Хвар, " Малкият зелен залив " е дело на французина Матийо Гринберг и неговата сестра дизайнерка Жули. Двойката реставрира остаряла хърватска плантация и я отвори предишното лято с 15 стаи, в които се усеща атмосфера на закрито и намерено с гладък бетон, плетени мебели и засадени с розмарин тераси с аспект към залива. В южната част на острова морето е транспарантно като джин, а тук, на скалистия северозападен бряг на Хвар, Адриатическо море свети с всички нюанси на тюркоаза. Водата е превъзходно топла и гостите се люлеят до залез слънце.

 

След това се изкачвате по чакълестия плаж до бистрото на покрива, където се оферират най-пресните риби и октоподи, или до градината с билки за разтривки навън с етерични масла, затоплени от слънцето. На остров, прочут с радостната си атмосфера, това насаме място е място, където можете просто да заспите под шума на вълните.

 

Address: Little Green Bay, 6 uvala Lozna, Hvar, Croatia
Telephone: +385 99 603 4693
Price: Double rooms from about £335

 

Masseria Moroseta, Пулия

 



 

По-малко е повече - с изключение на на закуска. Ако единствено всички дизайнерски хотели разбираха това предписание. В минималистичната, екологична и преференциална Masseria Moroseta в Пулия утринното угощение от домашно приготвени сладкиши, еспресо от печка, сезонни плодово-зеленчукови коктейли, натурално кисело мляко от прилежащата млечна плантация и други изкушения издевателства над строгостта на изчистената борова маса.

 

Но " повече " на Морозета се крие и в това, което не може да бъде уловено с камера. Твърде доста места, които демонстрират такава хубост, са хладни, когато се приближите. Не и тук, където дълбокият дизайнерски нюх е комбиниран с непринудената топлота, която Пулия умее толкоз добре.

 

Собственикът Карло Ланзини е водещ на културното домашно празненство, което Moroseta предизвиква: дискретно присъстващ, той дава положителни препоръки и положително локално вино. Проектиран от английския проектант Андрю Тротър в актуален жанр, който съчетава пулианската рустика и модернизма на Баухаус, B&B с шест стаи е обикновен, само че образован: двор, обкръжен от стаи за посетители, всяка от които има дребна градина; стилна дневна и бар; открит басейн, чиято строга геометрия се омекотява от нацъфтелите маслинови дървета оттатък.

 

Маслото от тези нежни колоси се сипва върху многочислените фермерски антипасти, които началник Джузепе сервира за вечеря два или три пъти седмично - изцяло задоволително, съгласно Ланзини, защото в региона има толкоз доста чудесни заведения за хранене, които могат да бъдат открити. Тя се влага и в сапуните и лосионите за тяло в баните, които, както множеството неща тук - от ленените кърпи до наивната керамика на Гротагли - се продават. За разлика от локалния булдог Беппе, който обаче ще театралничи за фотоси на гостите с цялото си държание на същинска дива.

 

Address: Masseria Moroseta, Contrada Lamacavallo, s/n, 72017 Ostuni BR, Italy
Telephone: +39 338 1899 199
Prices: Doubles from about £85

 

Вила Alkhozama, Маракеш

 



 

Почти всяко фешън списание, модел, стилист и редактор в света са снимали тук. И в случай че не са снимали тук, значи са останали тук. И се влюбват в хедонистичните му привички. Това кара всеки да мечтае да си построи лично райско леговище, прикрито от магарешкия дин на Маракеш, в прохладния квартал Палмерайе, където фантастичните видения като че ли се трансформират в действителни тухли и хоросан. Но имението Ezzahra мъчно би могло да бъде победено. Красиви зелени тревни площи се простират до ослепителен басейн под електриково лилавите цветове на дърветата джакаранда. Има бадминтон за игра, костенурки за преследване, голяма берберска шатра в градината като купол за наслаждение от неразрешените нощи, както и тръби за шиша и коктейли с мента, която гъделичка носа ви.

 

Какъвто и да е бил проектът тук, те са го изпълнили. Външни камини, масажисти разполагаем през целия ден, всеки ден, големи и прелестни стаи с бани, които израстват от стената като кладенци за стремежи. Въпреки че основната къща е в употреба повече от десетилетие, имението се разраства и включва нови, самостоятелни парцели като този - вила Alkhozama, която разполага с две спални и личен хамам. Той е изработен превъзходно и с доста въображение, тъй че в разгара на лятото ще се впуснете в този ветровит басейн от шезлонга.

 

Ако нощта е нежна, заспете тук под лъчите на звездното небе, а на сутринта ще ви разсъни единствено песента на птиците. Изберете дребна или красива къща и я вземете сама, или пък дайте оптималната газ и вземете цялата къща за най-хубавото празненство. Персоналът тук е толкоз занимателен, толкоз ангажиращ и толкоз удивителен, че всичко се появява вкусно за секунди.

 

Telephone: +212 661 221714
Price: Villa Alkhozama, four guests for two nights, £3,200. Ezzahra, 14 guests for seven nights, £28,900. Both prices include everything except wine.

 

 

 

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР