Любима класна ръководителка, от елитна столична гимназия, се разкая пред

...
Любима класна ръководителка, от елитна столична гимназия, се разкая пред
Коментари Харесай

Любима класна от елитно школо призна през сълзи, че е убила свой приятел на Тракия

Любима класна ръководителка, от елитна столична гимназия, се разкая пред пловдивския съд и се призна за отговорна по обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност при злополука на Автомагистрала „ Тракия ”. Липса на надзор, непредвидено затруднение на пътя и неспазване на отдалеченост са главните неточности, които младата шофьорка е позволила, с цел да се стигне до загуба на човешки живот.

Инцидентът стана на 1 август предходната година на аутобана край Пловдив. 26-годишната тогава Валентина Александрова пътувала в автомобила си „ Фолксваген Поло “ дружно с приятелите си Теодор Тодоров и Стефан Стефанов. В разследване на неспазване на отдалеченост и несъобразителност учителката изгубила ръководство над автомобила и се блъснала в движещата се пред нея кола. В разследване на удара полото изхвърчало от пътя и се преобърнало. В злополуката умрял Теодор, а Стефан получил голям брой пострадвания. Според направените експертизи шофьорката е закъсняла с 4,9 секунди, което се е оказало съдбовно.

В днешното съвещание в Пловдивския областен съд учителката призна напълно виновността си и обстоятелствата по този начин както са разказани в обвинителния акт. С оглед на това, делото протече по реда на съкратеното правосъдно разследване, като Валентина получи наказване понижение с 1/3 от избраното.

Предвид това, че за сходен жанр закононарушение законът планува наказване от 3 до 15 отнемане от независимост, представителят на държавното обвиняване – прокурор Станкова изиска присъда с превес на смекчаващите условия и след редукцията да не е по-малко от 3 години, като няма спънка наказването да е условно. Тя пледира и за лишаване на книжката за период от 4 години, оповестява Трафикнюз.

Семейството на починалия Теодор и представителите им показаха взаимност с желанието на прокуратурата и също се съгласиха на условна присъда.

Адвокат Иван Петров, представляващ отбраната на учителката, изиска от съда минимална присъда. Той показа, че Валентина извънредно тежко претърпява нещастието, предходна е и през психиатрично лекуване.

В последните си думи към съда младата учителка едвам сдържаше сълзите си.

„ За страдание не мога да кажа нищо за случката, тъй като нямам спомен, само че смятам себе си за безусловно отговорна. Единственото което мога да направя в този момент е да дава откровените си съболезнования и извинения на фамилията. Признавам се за отговорна и извънредно доста скърбя. Надявам се да мога да продължа с работата и учението си ”, сподели Валентина пред магистратите.

Присъдата която получи шофьорката е 4,5 години, което след редукцията се понижа на 3 години. Тя ще бъде изтърпяна условно с 5 години изпитателен период. Валентина няма да има право да ръководи автомобил за период от 3 години и би трябвало да заплати всички разходи по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР