Лятото вече е тук, а ние вече се размечтахме да

...
Лятото вече е тук, а ние вече се размечтахме да
Коментари Харесай

10 от най-красивите плажове в Европа за 2022 г.

Лятото към този момент е тук, а ние към този момент се размечтахме да бъдем от тези хора, които не бързат за на никое място. От опит знаем, че това ни се получава най-добре, когато сменим пейзажа. Докато описът на европейските страни без Covid ограничавания става все по-дълъг, броят на полетите се усилват, а туризмът набира мощ, изгледите да се потопим в сладко самодоволство на някои от най-красивите плажове в Европа са изключително оптимистични.

От European Best Destinations (EBD), част от EDEN (European Destinations of Excellence) на Европейската комисия, изготвят класацията за най-красивите плажове за 2022 година, в които има за всекиго по нещо: от златист пясък и усамотение до сантиментални бягства, фамилни завършения и допир с девствена природа.

Представяме ви 10 плажа, които са определени с гласовете на хиляди пътешественици от 82 страни, оповестени от „ Forbes ”.

Cauco Beach, Амалфи, Италия

Това лято открийте крайбрежието на Амалфи с едни най -красивите плажове в Италия. Позитано, Амалфи, Соренто, Равело, Праяно, Майори, Минори са измежду най -красивите скрити скъпоценни камъчета в Италия и по крайбрежието на Амалфи.

Spiaggia del Cauco е скришен и спокоен плаж, именуван още " Плаж на влюбените " от локалните поданици, наличен единствено с лодка и считан за един от най-красивите на брега на Амалфи. А това е гаранция за същинско успокоение и усамотение.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
 
 
Bolonia Beach, Тарифа, провинция Кадис, Испания

С просторни плажове от тънък пясък, провинция Кадис в района Андалусия в Испания е мечтана дестинация.

Кадис е най-старият град в Западна Европа, а необикновеният плаж Bolonia - с пясъчните си дюни и тюркоазената вода, предлага панорама към африканския бряг, гмуркане с шнорхел и други водни спортове, туристически пътеки и китни плажни питейни заведения.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

Cala Goloritze, остров Сардиния, Италия

До този див плаж на Сардиния се стига единствено пешком по скрита пътечка. Можете да го извършите и с лодка.

За да се резервира това райско място, достъпът до плажа е контролиран и е с входна такса от шест евро на човек (но пък безвъзмезден паркинг). За фотография, почтена за пощенска картичка, посетете Пунта Салинас, ситуиран на височините.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Spiagge da Sogno (@spiagge.da.sogno)

Mitjaneta Beach, Менорка, Балеарски острови, Испания

Остров Менорка е посипан с едни от най-красивите плажове в Испания. " Потопете се в неговата 29-градусова тюркоазена вода и се насладете на ситния пясък на този дребен и сантиментален плаж “, поучават специалистите.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Chiara Simone (@_chiarasimone)

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР