Лятото отмина, което означава, че ваканциите ни ще са по-редки.

...
Лятото отмина, което означава, че ваканциите ни ще са по-редки.
Коментари Харесай

Филмите, които да гледаме на кино през октомври

Лятото отмина, което значи, че ваканциите ни ще са по-редки. За сметка на това обаче можем да се отдадем на културни събития като музика, спектакъл и кино. Ето и някои от филмите, които излизат на огромен екран през октомври и си коства да гледаме.
 6-те музикални събития на октомври
6-те музикални събития на октомври

Този месец слушаме онлайн Postmodern Jukebox, Enigma, Virsky, Джордж Личели, BabaZula и Мери Бойс Бенд

" Лука "

Копродукцията на Белгия, Италия, Холандия, България и Армения е с присъединяване на Джералдин Чаплин, която персонално показа кино лентата по време на София Филм Фест. Тя е в ролята на Генерала - единствената жена в цитадела, в която едни мъже са затворени и се приготвят за идването на огромния зложелател. Един от тях е Лука - млад боец, който няма самообладание да се впусне в борба. Филмът на Джесика Удуърт е основан на книгата " Татарската пустиня " на Дино Будзати, а в него взе участие и българският артист Валентин Ганев. Художник-сценограф пък е Сабина Христова.

От 6 октомври

" Клети създания "

Така дълго чаканият нов филм на Йоргос Лантимос дава обещание да е следващия му опит със сатиричния род, като този път се намираме в бъдещето... условно. Бела Бакстър (Ема Стоун) е млада жена плод на опит на ексцентричния академик доктор Годуин Бакстър (Уилем Дефо). Тя е жадна да опита всичко, което светът може да й предложи. Затова заобикаля от Бакстър с юриста Дънкан Уедърбърн (Марк Руфало), с който потегля да изследва петте континента.

От 6 октомври

" Луди пари "

Филмът е основан на същинската история на Кейт Гил (Пол Дейно) - изцяло елементарен средностатичстически американец със семейство, който взема решение да купи акции от магазините за видеоигри GameStop. Нещата добиват непредвиден поврат, когато той споделя в обществените медии целия развой, както и парите, които стартира да печели от акциите си. Примерът му е последван от стотици други хора, а дейностите им водят до нещо, което никой от огромните акули на Уолстрийт не е очаквал.

От 6 октомври

" Екзорсистът: Вярващият "

Виктор (Лесли Одом-младши) е заставен самичък да отглежда щерка си Анжела, откакто брачната половинка му умира преди 12 години при земетресение. Един ден Анжела и нейната другарка Катрин изчезват безследно в гората. Появяват се след три дни без никакъв спомен какво се е случило там. Когато обаче и двете стартират да демонстрират признаци, че са обладани от духове, Виктор ще би трябвало да потърси единствения човек, който може да му помогне - Крис Макнийл (Елън Бърнстин), чиято щерка също е била обладана от духове.

От 13 октомври

" Убийците на цветната луна "

Вече повече от година се приказва за новия филм на Мартин Скорсезе и най-сетне ще можем да го забележим и на кино. Ако разполагаме с четири свободни часа, колкото е дължината му. В тях е събрана историята на интервал, станал прочут като Големия гнет - през 20-те години на предишния век в Оклахома индианците осейдж стават баснословно богати, когато под земите им е открит нефт. Не са малко и белите американци, които желаят да се доберат до благосъстоянието, а за задачата са подготвени на всичко. В центъра на спора е Бил (Робърт Де Ниро) и племенникът му Ърнест (Леонардо ди Каприо), които се оказват на друга страна.

От 20 октомври
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР