Лятото наближава, което означава, че трябва да направим промяна в

...
Лятото наближава, което означава, че трябва да направим промяна в
Коментари Харесай

Как да променим хранителните си навици за лятото

Лятото наближава, което значи, че би трябвало да създадем смяна в питателните привички. Определено през този сезон консумираме неща, напълно разнообразни от менюто ни през зимните месеци. Тялото ни претърпява промени при настъпването на всеки нов сезон. Как да сме здрави, да имаме хубаво тяло и да ни е вкусно, без да стресираме организма?

Задължително когато лятото е в разгара си, би трябвало да приемаме витамин D, което ще помогне да поддържаме здрави кости, за загуба на тежестта и да подтиква имунната функционалност.

През лятото започнете да спортувате. Слънцето работи мотивиращо. Доказано е, че смяната в сезоните провокира промени в настроението и се усилва риска от метаболитен синдром, а физическите извършения компенсират това.

През лятото наблегнете на повече зеленчуци и плодове. Добре е да бъдат свежи и да не минават термична обработка.

Увеличете приема на витамин C и D. През лятото има доста вируси. Консумирайте фреш от цитрусови плодове.

Фибри

Те са невероятни за стабилизиране на кръвната захар, която е доста променлива през топлите дни.

Риба и морски блага

Те са засищащи, вкусни и подобаващи за всяка диета. В сезона на цацата, калмарите, мидите, сушито се пробвайте да ги консумирате най-малко два пъти в седмицата. Така ще си набавите нужните Омега 3, за красива кожа и крепко тяло.

Течности

През топлото време, тялото се дехидратира доста по-бързо, в сравнение с през зимата. Старайте се да пиете сред 2 - 3 литра вода и още към един литър фреш, смути или други течности.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР