Лятото е сезонът на изобилните плодове от всякакъв вид. Безспорно

...
Лятото е сезонът на изобилните плодове от всякакъв вид. Безспорно
Коментари Харесай

Видеото, което ще ни откаже да ядем ягоди

Лятото е сезонът на изобилните плодове от всевъзможен тип. Безспорно едни от най-любимите ни са ягодите, които постоянно похапваме на драго сърце. Поне до този миг. След като един консуматор на Twitter разгласява видеоклип на ягода под микроскоп, като че ли към този момент не са ни толкоз апетитни. Колкото и да обичаме тези плодове, откакто изгледаме видеото сигурно ще стартираме да гледаме на ягодата с други очи, заради всичките дребни буболечки, които пълзят по нея и които не се виждат с просто око. 
 Мухлясали плодове, мухълът по ягоди, малини и боровинки, и по кое време е безвредно да ги ядем
Безопасно ли е да ядем развалени ягоди

И какъв брой е рисков мухълът по дребните плодове

И по този начин, какви са тези буболечки? Оказват се разнообразни типове дребни акари, които живеят върху ягодите - и по плода, и по растението. Вероятно към този момент сме погълнали много от тях, но няма доказателства, че са нездравословни за нашето здраве.

Ягодовият акар (Tarsonemus pallidus) е публикуван в доста региони на страната, където се отглеждат ягоди.  Ягодовият акар развива седем генерации годишно. Намножаването му е най-голямо през юли, август и септември, след прибирането на плодовете, по време на усиленото образуване на розетките и плодните пъпки. В ягодовите насаждения се популяризира посредством пълзене от растение на растение, а на по-голямо разстояние - със инфектиран разсад.

Are you having a good day today?

I'm sorry for ruining it by posting this video of a strawberry under a microscope.
— QENNY #TEAMMONGO Steve McMichael 4 Hall of Fame (@AKBrews)
Друга буболечка, която е евентуално да пълзи по ягодата е паякообразният акар, който може да живее и върху други растения, обича да извлича хранителни субстанции от листата на растенията покрай земята, като ги поврежда и ги оставя с бронзов нюанс.
 Плодове, закуска, фибри, протеин и за какво е потребно да ядем ягоди и малини заран
Каква е тайната на положителната закуска

И за какво да включваме плодове в нея

Редица други типове буболечки, считани за вредители, живеят на разнообразни елементи от ягодовите растения, само че както споменахме и нагоре, няма доказателства, че ни вредят. Все отново, след въпросното видео, несъмнено гледаме на ягодите с друго око, както означават и от IFL Science.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР