Лятната контраофанзива през 2023 година на украински сили се провали

...
Лятната контраофанзива през 2023 година на украински сили се провали
Коментари Харесай

Кабинетът на Зеленски разкри защо се е провалила контраофанзивата

Лятната контраатака през 2023 година на украински сили се провали поради тактически неточности. Това призна съветникът на украинското президентски Михайло Подоляк в изявление за „ 24 канал “, написа Факти.бг.

„ Контранастъплението на Въоръжените сили през 2023 година остави прочут отрицателен отпечатък. Имаше някои тактически неточности, за които приказва и военното, и политическото командване. Затова при ново нахлуване Украйна би трябвало да смени тактиката си “, сподели Подоляк.

Коментарът му е изработен на фона на ескалиралото напрежение сред президента Володимир Зеленски и главнокомандващия ЗСУ Валерий Залужни. Зеленски е уведомил генерала, че ще го уволни. В изявление за CNN Залужни упрекна Зеленски в несигурност по отношение на активизирането на половин милион мъже за армията.

„ Въпреки обстоятелството, че тактиката на Украйна остава непроменена, оперативно-тактическите решения би трябвало да бъдат изменени в сходство с броя на оръжията във въоръжените сили и техните благоприятни условия “, сподели Подоляк.

„ В армията ни има прочут дефицит, най-много на муниции. Бих желал също да има повече ракети с огромен обхват. И считам, че тези дефицити по някакъв метод ще бъдат решени “, уточни съветникът на Зеленски.

По отношение на контраофанзивата, Подоляк съобщи, че Украйна е позволила тактически неточности, само че „ против нас води война не някаква дребна страна с лимитирани запаси, а Русия “. „ Трябва да се усилят доставките на някои типове оръжия. Освен това би трябвало да се реши въпросът с количеството. С Русия не можеш да се бориш количествено - можеш да се бориш с качеството на избрани управнически и софтуерни решения “, уточни Подоляк.

„ Ако желаеме да осъществяваме нашите стратегически цели, а това е провалянето на Русия, тогава не можем постоянно да сме единствено в защита “, съобщи той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР