Лятната боксова програма тази година не е много зрелищна. Въпреки

...
Лятната боксова програма тази година не е много зрелищна. Въпреки
Коментари Харесай

Ето какви боксови мачове ни чакат този уикенд

Лятната боксова стратегия тази година не е доста зрелищна. Въпреки това всяка събота има забавни борби, които да се следят. Gong.bg ви показва някои от значимите конфликти, които може да видите този уикенд. Трите съществени борби са отбраната на Джош Кели на неговия пояс на WBO International против непобедения Габриел Алберто Корсо,  последвани от борба за купата на Англия в ъндъркартата и боят в Детройт за обединените трофеи на Алисия Баумгарднер.

Джош Кели против Габриел Алберто Корсо

Джош Кели продължава акцията си в супер полусредна категория в Нюкасъл, този път против непобедения аржентинец Габриел Алберто Корсо. „ Красивото момче “ Кели се възвърне от тежкото проваляне от Давид Аванесян през 2021 година, като усили тежестта си и се върна към най-хубавото от себе си. Трите му борби в дивизията до момента демонстрираха забележителната сръчност и бързите комбинирани удари, които събраха толкоз доста фенове, когато той мина от олимпийски дилетант на професионалния кръг. Последното му излизане против Трой Уилямсън за английската купа беше могъщо и сподели ясно равнището му. Очаква се тази форма да продължи.

Това е първият път, когато Корсо ще играе 12 рунда и макар че е непобеден, върхът му допуска, че Кели не би трябвало да се тревожи прекалено много за силата си. Мачът е в събота, като началото на програмата е в 19,00 ч. а главния пердах сред Корсо и Кели ще е към среднощ и може да се следи по британската версия на DAZN.

Каис Ашфак против Лиъм Дилън

В ъндъркартата на Кели – Корсо има забележителна борба за английската купа в суперлека категория сред Каис Ашфак и Лиъм Дилън. След шокиращо проваляне против Марк Лийч през 2020 година, Ашфак се върна с четири победи. Той се озовава в борба против коравия и непобеден Дилън за вакантната купа.

Дилън реализира най-хубавата си победа в кариерата си над Джошуа Олувасеун Уахаб последния път, с цел да обезпечи този късмет, и ще се опита да завоюва в ролята на новобранец още един път. Битката има капацитета да бъде най-хубавата за вечерта и почитателите могат да чакат, че ще стигне до дъно. Мачът е част от програмата на DAZN от Англия, която стартира в 19,00 ч.

Алисия Баумгарднър против Кристина Линардату

Алисия Баумгарднър пази безспорната си шампионска купа в суперперо категория в събота в Детройт, оглавявайки картата против единствената жена, която я победи да тук – Кристина Линардату. Двете се биха през 2018 година и съдиите дадоха триумфа на Линардату с разграничено съдийско решение, само че шампионката влиза в този мач по-свежа, по-усъвършенствана и доста по-активна като войник.

Баумгарднър събра първите си колани през 2021 година против Тери Харпър и направи една отбрана, преди да сплоти поясите в дивизията в равностойна борба с Микаела Майер. В последното си излизане тя смъкна на земята Елхем Мехалед два пъти по пътя към единомислещо съдийско решение.

Линдрату в този момент е на 35 години и е водила последните си пет борби в редиците на суперлека категория. Свалянето на пет кг няма да е занимателно, а последният път, когато Баумгарднър се изправи против някой, който беше притиснат от събаряне на тежестта, беше Харпър. Това приключи с релативно жесток нокаут за американката.

Мачът за безспорната купа може да гледате по американската версия на DAZN. Боят ще стартира към 6:15 ч. в неделя сутринта българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР