Луната от векове очарова хората и същевременно поражда митични схващания.

...
Луната от векове очарова хората и същевременно поражда митични схващания.
Коментари Харесай

Луната не влияе върху човека

Луната от епохи очарова хората и в същото време поражда митични схващания. И до момента в който естественият сателит на Земята не може да трансформира човешките същества във върколаци, някои човеци настояват, че на нея се дължат проблемите им със съня и съмненията в настроението и държанието. Резултатите от интернационално изследване обаче демонстрират, че небесното тяло не оказва въздействие върху индивида и даже не пречи на нощната му отмора, написа в. „ Дейли мейл “, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новината, че Луната не въздейства върху хората евентуално ще провокира изключително отчаяние измежду астролозите, които настояват, че тя управлява страстите и символизира връзката сред майката и детето.

Смята се също, че естественият сателит на Земята оказва резултат върху човешкия разсъдък и вътрешен глас.

За да откри дали лунните етапи по някакъв метод въздействат върху хората, интернационален екип от експерти е направил проучване с 5812 деца от пет континента. Проучването е траяло 28 месеца – еквивалент на 28 лунни цикли. За задачите му са определени деца, защото те са по-податливи от възрастните на поведенчески промени вследствие на недоспиване.

Изследването е открило, че

Луната не въздейства върху индивидите.

Специалистите не са следили основни поведенчески съмнения по време на другите лунни етапи. Изследователите са открили единствено леко изменение в продължителността на съня по време на пълнолуние. Оказало се, че нощната отмора по време на фаза цялостна луна е с пет минути по-кратка – разлика, която не е статистически значима и не съставлява опасност за здравето.

„ Проучването ни демонстрира, че Луната не въздейства върху човешките дейности. Мисля, че и пълнолунието не би трябвало да поражда никакви паники. Поведението на индивида се въздейства по-скоро от редица други фактори – гени, обучение, приходи, психически аспекти, в сравнение с от гравитационни сили “, споделя доктор Жан-Филип Шапю от Изследователския институт на източната част на провинция Онтарио, Канада

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР