Лула твърди, че обвиненията са политически мотивирани и целят да

...
Лула твърди, че обвиненията са политически мотивирани и целят да
Коментари Харесай

Няма Прошка! Тикват Бившия Президент В Затвора За Цели 12 Години, Лъсна В Колосален Корупционен Скандал!

Лула твърди, че обвиняванията са политически стимулирани и целят да му попречат да взе участие в президентските избори през октомври. Социологическите допитвания демонстрират, че той е най-популярният измежду бразилското население претендент.

Върховния съд се произнесе против него след маратонско съвещание, завършило измежду нощ, като шестима от съдиите са се оповестили за вкарването му в пандиза, а петима са се оповестили срещу, написа нюз.бг.

72-годишният някогашен президент евентуално ще остане на независимост за малко, до момента в който не бъде приключена документите за ареста му.

Неговата Работническа партия посочи, че определението на съда е " драматичен ден за демокрацията и Бразилия ".

Лула беше президент сред 2003 и 2011 година Въпреки че води в социологическите изследвания, той остава разделяща фигура в Бразилия. Окол 20 хиляди души стачкуваха в град Сао Пауло във вторник, настоявайки за незабавното му вкарване зад решетките, до момента в който негови последователи също проведоха огромна контрадемонстрация.

Доскоро на обвинените в Бразилия им беше позволено да остават на независимост, до момента в който не бъде изчерпана изцяло процедурата по обжалването.

Върховният съд обаче прегледа определение от 2016 година на по-ниска правосъдна инстанция, според което обвинените могат да бъдат вкарани в пандиза след несполучлива първа тъжба.

Лула получи отвод на първото си обжалване през януари, когато апелативният съд освен утвърди присъдата му, само че я усили от 9 на 12 години.

През лятото на 2017 година експрезидентът беше наказан по обвинявания в корупция и пране на пари. Процесът против него беше част от огромен корупционен скандал, в който бяха забъркани политици от високите етажи на властта.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР