Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заявява, че отмяната от 1 януари

...
Лукойл Нефтохим Бургас“ АД заявява, че отмяната от 1 януари
Коментари Харесай

Има ли риск да останем без бензин и дизел

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД декларира, че анулацията от 1 януари 2024 година на квотите за експорт на нефтопродукти, които не могат да се пласират на българския пазар, в действителност е равносилна на анулация на дерогацията още от декември 2023 година

Това се споделя в позиция на компанията по отношение на оповестената договореност сред ръководещите партии в Народното събрание по отношение на дерогацията за импорт на съветски нефт.

Евтините горива може да останат мираж за българите

Липсата на опция за експорт на тези артикули ще докара до бързо препълване на складовете на рафинерията, а това – до наложително прекъсване на производството. Това може да сложи бургаската рафинерия в условия на нараснал софтуерен и логистичен риск и да заплаши доставките на горива за българския пазар.
 
 istock istock
С оглед евентуалните отрицателни последствия от това желание, призоваваме съответните институции към разговор за намиране на изпълнимо безрисково решение. Ръководството на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ декларира подготвеност да окаже интензивно подпомагане по този въпрос.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР