Лукойл България“ ЕООД и Лукойл Нефтохим Бургас АД възнамеряват да

...
Лукойл България“ ЕООД и Лукойл Нефтохим Бургас АД възнамеряват да
Коментари Харесай

Лукойл България обяви, че ще обжалва глобата на антимонополната комисия

" Лукойл България “ ЕООД и „ Лукойл Нефтохим Бургас " АД имат намерение да апелират пред способния съд решението на Комисията за защита на конкуренцията за налагане на имуществена глоба. 

" Лукойл " смята решението на Комисията за защита на конкуренцията за безпричинно, недоказано и противоречащо на европейската процедура. Компанията прецизно съблюдава законодателството на Република България и Европейския съюз и чака това да бъде недвусмислено доказано в хода на правосъдното произвеждане ", се споделя в прессъобщение.

Днес стана ясно, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и „ Лукойл България “ ЕООД със 195 милиона лв. за корист с господстващо състояние според националното и европейско законодателство по конкуренция.

От Комисия за защита на конкуренцията показаха, че " Лукойл " не дава на достъп на вносители и производители на автомобилни горива в лични данъчни хранилища, има ограничение на вноса по море посредством блокиране на данъчните хранилища, свързани с ПТ Росенец и ПТ Петрол – Варна, както и непредоставяне на достъп до нефтопродуктопроводите на групата за превозване на горива на други производители и вносители, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне ползите на потребителите като ограничи вноса на автомобилни горива в страната.

В края на март пък бе обявено, че е наложена глоба на компанията от 70 милиона лв..

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР