Лудогорец записа класическа победа с 3:0 над Ботев (Пловдив) в

...
Лудогорец записа класическа победа с 3:0 над Ботев (Пловдив) в
Коментари Харесай

Лудогорец с класика на ходом срещу Ботев

Лудогорец записа класическа победа с 3:0 над Ботев (Пловдив) в среща от 30-ия кръг в Първа лига. Головете за " орлите " бяха дело на Драгош Григоре, който се разписа от дузпа, и Якуб Шверчок, който пък означи две попадения.

В 36-ата минута, " орлите " получиха право да изпълнят 11-метров углавен удар, откакто Даниел Кайзер извърши нарушаване против Марселиньо. Вратарят се хвърли за топката, само че закъсня с намесата си и повали на тревата футболиста на разградчани. С осъществяването на дузпата се нагърби Драгош Григоре, който не сбърка от бялата точка - 1:0.

В 42-ата минута, Костадин Ничев овладя топката след осъществяване на корнер, и с удар жанр " задна ножица " опита да изненада Пламен Илиев, само че изпрати кълбото настрана от задачата. Малко преди края на първите 45 минути, влезлият като запаса Якуб Шверчок удвои преднината на първенците. Нападателят се възползва от неточност в защитата на " канарчетата ", технично преодоля и Даниел Кайзер и мушна топката в опразнената мрежа - 2:0. Така " зелените " се отдръпнаха на отмора с два гола задатък пред своя противник.

Второто полувреме бе надалеч по-скучно и безидейно и от двете страни. Първата по-интересна офанзива пристигна чак в 75-ата минута. Тогава Сисиньо и Андриан Попа разиграха топката към наказателното поле, след което румънецът я пусна към точката за дузпа, където беше засечена от Якуб Шверчок. Нападателят обаче не съумя да я насочи добре и тя излетя в навън. Малко по-късно, Марселиньо също опитва да осъществя, само че несполучливо.

В самия завършек на срещата, Якуб Шверчок означи втория си гол в мач и оформи класическото 3:0 в интерес на " орлите ". Марселиньо изведе нападателя на доста добра стрелкова позиция, а той остана очи в очи с Даниел Кайзер и не сгреши, реализирайки с диагонален удар.

След тази победа, Лудогорец дръпна с пет точки на върха в Първа лига, до момента в който Ботев (Пловдив) е с 47 на четвъртото място, само че " канарчетата " към този момент мислят за идния втори полуфинален конфликт с ЦСКА за Купата на България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР