Лудогорец загуби от Олимпия (Любляна) с 1:2 във втория мач

...
Лудогорец загуби от Олимпия (Любляна) с 1:2 във втория мач
Коментари Харесай

В пореден луд мач в Европа Лудогорец загуби от Олимпия

" Лудогорец " загуби от " Олимпия " (Любляна) с 1:2 във втория мач от втория кръг на квалификациите за Шампионската лига и напуща шампионата.

Разградчани направиха следващия си вманиачен мач в Европа, само че този път бяха от губещата страна.

През по-голямата част от мача резултатът бе 1:1. " Олимпия " поведе с гол в добавеното време. " Лудогорец " имаше необикновен късмет да прати мача в продължения, само че капитанът Кирил Десподов пропусна дузпа в 11-ата минута на добавеното време. Така първенците не престават да минават в европейските си мачове през същински драми, само че този път тя беше с отрицателен знак за тях и последователите им.

" Олимпия " се класира за третия кръг с общ резултат 3:2 и ще спори с турския отличник " Галатасарай ".

" Лудогорец " слиза в шампионата Лига Европа и там в третия кръг чака изгубилия от двойката " Астана " (Казахстан) - " Динамо " (Загреб, Хърватия).

Ивайло Петев опита да изненада словенците с няколко промени, като дебют за разградчани в Европа направи испанското им попълнение Франсиско Идалго-Сон. Вердон влезе в средата на отбраната вместо Игор Пластун, а Педро Нареси измести Якоб Пьотровски в центъра на халфовата линия.

В 15-ата минута Лудогорец сътвори първата си добра офанзива, като топката беше доставена на 6-7 метра от голлинията. Янков и Тисера не съумяха да стрелят, шут на Нареси с левия крайник беше блокиран. При опита офанзивата да продължи лудогорци завоюваха фаул. Капитанът Кирил Десподов извърши по прелестен метод до лявата греда и не остави шансове на вратаря Видовшек. Но единствено три минути по-късно домакините изравниха посредством капитана си Елшник, който на задна греда беше най-съобразителен и прати топката в мрежата. Жорже Силва извърши свободен удар от централната зона.

Домакините последователно станаха по-активни и в 33-ата минута Свит Сешлар получи топката покрай точката за дузпа след чудесна контраофанзива. Силният му удар обаче " кацна " на сглобката на гредите и излезе в навън. Последваха нов бомбен изстрел на Сешлар, който беше избавен от Падт, както и подобен на Руи Педро, още веднъж отразен.

Още през цялото време на второто полувреме и двата тима се вкопчиха в офанзиви, а в 58-ата минута попадение на Десподов беше анулирано поради засада, откакто капитанът направи чудесна композиция с Доминик Янков. В 68-ата минута домакините имаха искания за дузпа след единоборство сред Оливие Вердон и резервата Лукас, само че от телевизионните повторения стана ясно, че съдията от Германия вярно е оставил играта да продължи.

След 70-ата минута Лудогорец взе превъзходство и в 74-ата минута Якуб Пьотровски стреля доста мощно. И тъкмо когато българските първенци бяха по-добрия тим, трябваше да продължат с 10 индивида. Новото им попълнение Франсиско Идалго-Сон си извади червен картон поради удар без топка против Руи Педро от дoмакините.

Въпреки че бяха останали с 10 индивида на терена, гостите от България можеха да изтръгнат успеха. Ударът на резервата Спас Делев обаче се отби в страничната греда, а вратарят Видовшек не реагира.

Във втората минута на добавеното време обаче Олимпия наказа пасивната отбрана на българския тим. Капитанът Тими-Макс Елшник беше неукротим и при едно центриране от ъглов удар изпревари Аслак декор Витри, който закъсня да го блокира на шпагат и с мощен изстрел наказа Падт.

Но " Лудогорец " не беше завършил мача. Лудогорци стигнаха до дузпа в 11-ата минута на добавеното време, която беше извоювана от Спас Делев. Появилият се като промяна футболист беше подкосен в наказателното поле, откакто офанзива на разградчани беше приключена с шут от Франко Русо. Вратарят Видовшек отби топката, тя отиде наляво, където Делев финтира един бранител, само че беше препънат. Съдията Дингерт от Германия в началото не отсъди нарушаване, само че след обзор на сътрудниците му от стаята за видеоповторения (ВАР) коригираха пропуща му.

Десподов застана зад топката, само че вратарят улови посоката и избави изстрела, което беше и последното деяние в трагичния мач.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР