Лудогорец възстанови аванса си от четири точки на върха в

...
Лудогорец възстанови аванса си от четири точки на върха в
Коментари Харесай

"Лудогорец" не допусна изненада и победи "Витоша"

Лудогорец " възвърне задатъка си от четири точки на върха в класирането на Първа лига пред ЦСКА след триумф с 3:0 над " Витоша " (Бистрица). Тимът от Разград реализира 13-а победа от началото на сезона и за девети път резервира суха мрежата си в мач от шампионата.

Преди почивката голове не паднаха, само че дебютното попадение в 52-ата минута пристигна след извънредно противоречива обстановка. Тогава Клаудиу Кешеру откри резултата, само че при започване на офанзивата Върджил Мисиджан беше в засада. Последва подаване на холандеца и безредие, след което Кешеру означи деветото си попадение за сезона.

Реферът Владимир Вълков подмина обстановката, откакто не получи сигнал и от помощника си Иво Колев.

След попадението на Кешеру разградчани имаха основателни искания и за дузпа, след задържане на Николай Христозов против Лукас Саша, само че углавен удар не беше отсъден. При 1:0 " Витоша " остана и с човек по-малко, откакто Даниел Кутев беше изпъден. Той фаулира откъм гърба Георги Терзиев в 63-ата минута и получи втори жълт картон.

Бързо по-късно " Лудогорец " означи втори гол, дело на Мисиджан и значително реши изхода от дуела.

Крайното 3:0 оформи Густаво Кампаняро в 68-ата минута. Бразилският халф се разписа след красива композиция с Кешеру, който му подаде с пета, а Кампаняро вкара с удар от отдалеченост.

" Търсих опция да запазя някои футболисти, поради сгъстения цикъл. Беше ни доста мъчно против тим, който играе покрай личното си наказателно поле, в такива дуели проблемите са до първия гол. Имахме някои положения, само че като цяло през първото полувреме не се представихме добре ", сподели след дуела Димитър Димитров.

Треньорът на " Лудогорец " изясни, че отборът на " Витоша " е опитвал само да разрушава играта, без мисъл за офанзива: " Дори не си припомням да са влезнали в нашето наказателно поле за целия мач. Това е тяхната концепция за мача и по този начин са решили да играят ", сподели Димитров.


© LAP.bg

След 17 изиграни мача " Лудогорец " има 42 точки и води пред ЦСКА, който е с 38. В идващия промеждутъчен кръг първенците гостуват на " Верея " в четвъртък, а ЦСКА приема " Септември " (София). " Витоша " оства на последното 14-о място и към момента няма победа от началото на сезона. Тимът от Бистрица е с три точки и голова разлика 8:40.

" Това беше доста сложен мач за нас, против отбор, който не ни остави никакви празни пространства. Мисля, че се защитаваха на 30-ия метър, което не ни даде никакви благоприятни условия през първото полувреме. Все отново е добре, че вкарахме три гола и победихме ", сподели след дуела играча на мача Клаудиу Кешеру.

Румънецът, който се регистрира с гол и две асистенции, разкри че към него има интерес от четири страни - Гърция, Турция, ОАЕ и Китай. Договорът на нападателя изтича в края на сезона и най-вероятно той няма да бъде възобновен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР