Лудогорец реализира официално изходящ трансфер. Орлите продадоха Доминик Янков на

...
Лудогорец реализира официално изходящ трансфер. Орлите продадоха Доминик Янков на
Коментари Харесай

Доминик Янков беше представен от Монреал

Лудогорец осъществя публично произлязъл трансфер. " Орлите " продадоха Доминик Янков на канадския Монреал.

Преди няколко дни Лудогорец и Монреал завършиха сполучливо договарянията за халфа, като през днешния ден Янков бе регистриран в МЛС.

Междувременно той мина сполучливо медицинските проучвания в Италия, след което отпътува за Канада, с цел да се включи в подготовката на новия си тим.

Българският национал е парафирал контракт за 3 години до декември 2026 година, в който има заложена уговорка за удължаването на договора до 2028 година, оповестиха от отбора от Монреал.

" Оферти за един от огромните гении в школата на Лудогорец имаше от редица европейски тимове, само че Монреал бе най-настойчив, а офертата на канадския клуб бе най-изгодна за всички страни ", разкриха от Лудогорец.

" Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което ми даде. Благодаря на притежателите и ръководителите на клуба за отличните условия, които са основали за футбол. Лудогорец ме сътвори като футболист и човек.

Всичко дължа на клуба. Желая триумф на тима в шампионата и евротурнирите ", съобщи Доминик Янков.

Доминик Янков е роден в Торонто, Канада. Първите си стъпки във футбола прави в локална школа, след което минава в британския Съндърланд, откъдето е притеглен в Академия Лудогорец. За първия тим на към този момент дванадесеткратните първенци Янков има 128 мача, като е отбелязал 15 гола с 14 асистенции.

" Радостен съм, че се реализира този трансфер. Пожелавам на Доминик здраве и триумф. Надявам се, че сходен огромен трансфер на състезател от нашата школа отвън граница в влиятелно състезание ще бъде спомагателен тласък и мотивация, както за гениите в академията ни, по този начин и за треньорите ", разяснява спортният шеф на Лудогорец Георги Караманджуков.
 До часове Монреал показва Доминик Янков
До часове Монреал показва Доминик Янков

Според него, сумата, която " орлите " ще приберат, е 2 милиона евро
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР