Лудогорец разгроми ЦСКА с 4:0 и спечели Суперкупата на България

...
Лудогорец разгроми ЦСКА с 4:0 и спечели Суперкупата на България
Коментари Харесай

"Лудогорец" разгроми ЦСКА и триумфира със Суперкупата за пети път

" Лудогорец " разгроми ЦСКА с 4:0 и завоюва Суперкупата на България за пети път в историята! На националния стадион " Васил Левски " " орлите " стигнаха до триумфа с попадения на Алекс Сантана в 29', Доминик Янков в 42', Пиерос Сотириу в 48' и на резервата Мавис Чибота в 84'.

Силен мач за разградчани направи някогашният състезател на ЦСКА Кирил Десподов, който се регистрира с асистенции за три от попаденията.

Снимка: Lap.bg

Шампионите пратиха топката в мрежата зад Густаво Бусато още в 14', когато Игор Пластун засече с глава центриране на Кирил Десподов от ъглов удар. Попадението обаче бе анулирано поради нарушаване след консултация със системата за видеоповторения (VAR).

За " Лудогорец " триумфът е рекорден пети след 2012, 2014, 2018 и 2019 година, до момента в който ЦСКА остава на второ място по този индикатор с четирите си Суперкупи от 1989, 2006, 2008 и 2011 година

Двамата отбора се сблъскаха за 37-и път във всички шампионати. В тях първенците имат към този момент 16 триумфа, а носителят на Купата на България - едвам 6. 15 срещи посред им са приключили без победител. С провалянето довечера " армейците " прекъснаха серията от два следващи триумфа над противника, последният от които с 4:1 на ст. " Българска войска " в шампионата.

Снимка: Lap.bg

" Лудогорец ": Кахлина, Недялков, Сисиньо, Пластун, Янков, Сантана, Гонсалвеш, Вердон, Сотириу, Десподов, Каули

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Мазику, Гълъбов, Жеферсон, Чатакович, Варела, Баи, Кайседо, Уайлдшът
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР