Лудогорец постигна първа победа в групите на Лига Европа за

...
Лудогорец постигна първа победа в групите на Лига Европа за
Коментари Харесай

"Лудогорец" победи "Хофенхайм" след впечатляващ обрат с красиви голове

" Лудогорец " реализира първа победа в групите на Лига Европа за този сезон, надигравайки с 2:1 " Хофенхайм ". Разградчани зарадваха публиката си с впечатляващ поврат като стигнаха до трите точки, макар че изоставаха с 0:1 на почивката. Кадержабек изведе германците напред още във втората минута, само че Светослав Дяков въодушеви обрата с гол секунди след началото на втората част. Победният гол беше дело на Джоди Лукоки в 72-ата минута.

Димитър Димитров заложи на скица без изявен централен нападател, като Марселиньо водеше офанзивата, подкрепян по фланговете от Вандерсон и Джоди Лукоки. Малко изненадващо измежду титулярите попадна и Густаво Кампаняро. " Хофенхайм " беше без доста от звездите си, а цялостен дебют за германците направи централният бранител Стефан Пош.

Двубоят стартира повече от забавно, като единствено 96 секунди бяха нужни на гостите, с цел да открият резултата. Козмин Моци сгреши обикновено в изнасянето на топката, без даже да бъде пресиран. Той подаде доста едва топката към Натанаел, Крамарич я открадна, нахлу в наказателното поле и откри Кадержабек, който с компактен изстрел осъществя – 0:1.

 Футболистите на
© Reuters

Футболистите на " Хофенхайм " се радват след гола на Кадержабек.

Ранното попадение обърка игровия проект на " Лудогорец " и българският отбор дълго не можа да се оттърси. Футболистите на Димитър Димитров грешаха обикновено, най-много при изнасянето на топката, а в предни позиции се разчиташе на дълги диагонални пасове, а от там на центрирания от фланга.

При едно от тях българските футболисти желаеха игра с ръка Цубер при изчистването на топката, само че реферът Павел Рачковски реши, че нарушаване няма, откакто ръката беше долепена до тялото.

В 14-ата минута " Хофенхайм " като по знамение не удвои преднината си. Крамарич за повторно проби и откри Ут непокрит в наказателното поле, само че нападателят стреля настрана от вратата.

 Вандерсон нямаше празни пространства преди почивката и се загуби сред високите германци.
© Reuters

Вандерсон нямаше празни пространства преди почивката и се загуби сред високите германци.

До края на първата част германците ловко направляваха темпото и действаха с огромно самочувствие. Те печелеха единоборствата в средата на терена и не допускаха съществени неточности пред вратата си. В дейностите на " Лудогорец " пък нямаше ясна концепция, като Марселиньо се загуби.

Българският отбор разчиташе главно на Джоди Лукоки отдясно, само че той не можа да измисли нещо ексцентрично, с което да изненада гостите.

Подобно на немския отбор, " Лудогорец " съумя да се разпише в началните секунди, само че на втората част. Сисиньо проби отдясно, а балонното му центриране беше избито от бранител на гостите. Топката обаче попадна в Светослав Дяков, който с прелестен удар от воле не остави късмет на Бауман – 1:1.

 Светослав Дяков се разписа в Европа след спиране от 1457 дни.
© Reuters

Светослав Дяков се разписа в Европа след спиране от 1457 дни.

Капитанът на " Лудогорец " прекъсна суша от 39 мача в европейските шампионати без гол. Последното му попадение беше още веднъж в Лига Европа, при триумфа с 3:0 над " Динамо " (Загреб), когато халфът означи третото попадение. Това се случи на 3 октомври 2013 година или преди три години 11 месеца и 26 дни (1457 дни). Той ознаменува и 50-ото си присъединяване с екипа на първенците в Европа.

Само минута и половина по-късно " Хофенхайм " имаше нов отличен късмет след групова неточност в зелено. Лукас Руп шутира от към 10 метра, оставен непокрит, само че за шанс на Броун не можа да нанесе мощен удар и го прати тъкмо в тялото му.

Вместо " Лудогорец " да извлече поуза от психическото си преимущество и ранния гол, отборът на Димитър Димитров не съумя да осъещстви масиран напън в половината на съперника. Изненадващо се разчиташе на контраатаки, търсейки се скоростта на Лукоки.

За сметка на това " Хофенхайм " имаше по-добрите положения и в 67-ата минута пропиля нов отличен късмет. Натанаел проспа центриране и разреши на Лукас Руп да се промъкне зад тила му, стреляйки от въздуха. Хорхе Броун обаче отчая германеца с атрактивно избавяне, изваждайки топката тъкмо под гредата.

Контраатаките на разградчани не бяха инцидентни и в 72-ата минута точно след такава обстановка Джоди Лукоки вкара втори гол. Роденият в Конго нападател нахлу отляво, влезе във вътрешността и с прелестен удар в горния ъгъл трансферира Бауман.

 Джоди Лукоки затвърди отличната си форма с доста хубав гол против германците.
© Reuters

Джоди Лукоки затвърди отличната си форма с доста хубав гол против германците.

До края на дуела шансове имаше и за двата тима, като мачът стана доста двуостър, с положения и борба. Най-добрата обстановка беше на сметката на Клаудиу Кешеру в 89-ата минута. Нападателят, който влезе от пейката единствено две минути по-рано засече топката от въздуха, само че вратарят на " Хофенхайм " избави.

В другия дуел от групата " Брага " победи трагично " Истанбул Башакшехир " с 2:1 в Португалия. Така след два мача " Лудогорец " заема второто място с четири точки, а " Брага " води в групата с шест. " Истанбул " има една, а " Хофенхайм " е без точков актив.

" Лудогорец ": Броун; Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел; Анисе, Дяков (к), Кампаняро (79` Горалски); Лукоки, Марселиньо (90` Саша), Вандерсон (87` Кешеру)
Треньор: Димитър Димитров

" Хофенхайм ": Бауман; Пош, Нордвайт, Фогт (к); Кадержабек (56` Охс), Руп, Полански, Цубер (56` Гайгер); Шулц, Ут (74` Паслак), Крамарич
Треньор: Юлиан Нагелсман
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР