“Лудогорец победи минимално “Андерлехт в първия мач от 1/16-финалите в

...
“Лудогорец победи минимално “Андерлехт в първия мач от 1/16-финалите в
Коментари Харесай

“Лудогорец” измъкна победа срещу “Андерлехт”

“Лудогорец ” победи минимално “Андерлехт ” в първия мач от 1/16-финалите в Лигата на конференциите - 1:0 на полупразния стадион в Разград.

Двубоят стартира мощно за българския първенец и още в деветата минута Игор Тиаго откри резултата. Футболист номер 1 на страната ни за 2022 година Кирил Десподов центрира и Тиаго с глава не остави шансове за вратаря Барт Вербруген.

“Орлите ” имаха обстановки и преди този момент, а превъзходството им продължи и три минути по-късно Бърнард Текпетей стреля неопределено, макар че имаше късмет и да подаде на непокрития Десподов.

С течение на мача “Андерлехт ” изравни играта и на собствен ред потегли в офанзива. След тъкмо половин час игра Андерс Дрейер шутира неопределено, а в 38-ата минута Текпетей опитва да изненада стража на гостите Барт Вербурген, само че опитът му не откри задачата.

Само минута по-късно Ислам Слимани при добавка изтърва да изравни. В спомагателното време Андерс Дрейер стреля в страничния дирек, по този начин “Лудогорец ” опази задатъка си, а в тези минути белгийският гранд бе интензивният отбор на терена.

Така стартира и второто полувреме - “Лудогорец ” одобри играта в своята половина, като не съумя да сътвори съвсем нищо забавно в нахлуване. Разградчани се бранеха ловко и не допускаха съществено напрежение пред Серджо Пад. 

В 85-ата минута влезлият като запаса Бенито Раман остана самичък против Пад, който избави удара му по земя, до момента в който Десподов пропиля най-сериозната обстановка за гол в интерес на домакините.  

Това беше дебютен мач за “Лудогорец ” в Лигата на конференциите, както и първи дуел в евротурнирите против противник от Белгия.

Реваншът в Брюксел е идната седмица.
Анте Шимунджа: Можем да играем по-добре
Много сложен мач против съперник, който желае да победи. Това е единствено първият дуел. Трябва да сме спокойни и да мислим за идната ни среща. Вярвам, че можем да играем по-добре ”, съобщи старши треньорът на “Лудогорец ” Анте Шимунджа пред Max Sport.

- Преди почивката имахме три-четири много положителни благоприятни условия, само че не вкарахме. “Андерлехт ” сподели, че има много положителни футболисти. Не ни изненадаха с нищо, тъй като ги бяхме разузнали сносно. Проблемът ни беше, че загубихме някои втори топки. 

Сега е значимо да останем фокусирани в идващия ни дуел. Важно е да покажем нашите качества и да се възползваме от техните недостатъци. ”
Бриън Ример: Създадохме много положения
" Изиграхме страховит мач против добър домашен тим, които се оправя чудесно против мощни противници. Създадохме много шансове, само че топката не влизаше, ударихме и греда. Това е футболът. Доволен съм и това е най-важното ”, разяснява старши треньорът на “Андерлехт ” Бриън Ример.

Не мисля, че “Лудогорец имаше доста шансове за гол. Притежава добра скорост. В първите 15 минути ни сътвориха много проблеми. Качествен тим е, почит. 

Представихме се добре. Паднахме с 0:1, само че нищо не е изгубено. Готови сме за това предизвикателство. Предстои ни нов равносилен мач. Ще опитаме да създадем това, което направихме през днешния ден. Дано имаме повече шанс и вкараме няколко гола в реванша. "
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР