Лудогорец отново подава ръка на нуждаещи се. Този път помощта

...
Лудогорец отново подава ръка на нуждаещи се. Този път помощта
Коментари Харесай

„Да помогнем заедно на Мишо и Кристи“: Лудогорец организира благотворителен турнир


Лудогорец още веднъж подава ръка на нуждаещи се. Този път помощта е ориентирана към деца. Кристислава и Мишо са брат и сестра, родени в Разград, само че и двамата страдат от детска церебрална парализа и се нуждаят от средства за лекуване.

В тяхна помощ ще се организира благотворителен шампионат по футбол за деца. Срещите ще се играят в четвъртък и петък, 28 и 29 март, в комплекса „ Гнездо на орли “. Участие в шампионата под наслов „ Да помогнем дружно на Мишо и Кристи “ ще вземат най-младите „ орлета “, които преди броени дни сграбчиха купата в първото издание на детския футболен шампионат „ Лудогорска пролет “. Освен децата, родени през 2015 година и водени от треньора Христос Доков, в благотворителната идея се включва и младите гении на Лудогорец, родени през 2013 година. И двата отбора сполучливо отстояват емблемата на „ орлите “, с което потвърждават благополучната работа на клуба с най-малките деца.

В четвъртък ще се проведат мачовете сред по-големите играчи на 11-годишна възраст. Програмата стартира в 10:30 часа и е с край в 17:10 часа, когато ще бъде обещано начало на мача за първото място. Сили в шампионата ще премерят „ орлетата “, Дунав Русе, Спартак Варна, Локомотив Горна Оряховица, децата на Севлиево и Тракия Пловдив. Участващите тимове се разпределят в две групи по три тима като отборите във всяка група играят на правилото „ Всеки против всеки “. Лудогорец попада във втората група дружно със Спартак и Локомотив. Двете полувремена са с дълготрайност от по 20 минути с 5-минутно полувреме.

В шампионата при 9-годишните един против различен ще се изправят тимовете на Лудогорец, Ботев Пд, Дунав Русе и Спартак Варна. Състезанието при най-малките деца ще се организира на правилото „ Всеки против всеки “. То стартира в 11 часа и е с дълготрайност до 15:10, когато започва мачът сред Лудогорец и Ботев.

Медали и купи за тимовете няма да има. Защото премията в по-различния шампионат с задача е за всички, подали ръка на две деца в потребност. Входът за срещите е свободен, като в комплекс „ Гнездо на орли “ ще има ситуирана и кутия за дарения, в която всеки може да остави своята милостиня в името на положителното, до момента в който се любува на футболните умения на дребните „ орлета “.

Кристислава и Мишо към този момент припознават футболния клуб като собствен обичан отбор, само че и като техен покровител. В началото на предходната година изпълнителният шеф на клуба Ангел Петричев откликна с схващане на молбата им за помощ. Те гостуваха въз основата „ Гнездо на орли “, където им бе връчена събраната от футболистите благотворителна сума.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР