Лудогорец изигра пореден луд мач в Европа, но този път

...
Лудогорец изигра пореден луд мач в Европа, но този път
Коментари Харесай

Лудогорец предизвика съдбата и си изпати, но показа, че има сили за нещо голямо в Европа

Лудогорец изигра следващ вманиачен мач в Европа, само че този път шансът не бе на страната на орлите и те се сбогуваха с фантазията да попаднат за трети път в групите на Шампионска лига.

Срещата реванш против Апоел (Беер Шева) бе типично в жанр “Лудогорец”. Отборът на Георги Дерменджиев откри сили да се вдигне след провалянето с 0:2 от преди седмица в Израел и показва впечатляващ футбол - подобен, с какъвто съумя да завоюва благосклонностите на доста ентусиасти в България, които кардинално са почитатели на други родни клубове.

Със сигурност израелският първенец не е инцидентен отбор. Преди година той излезе от групите на Лига Европа, успявайки да се оправи с тимове като Саутхямптън и Интер. А през вчерашния ден Лудогорец безусловно го прегази, само че обикновена неточност в 60-ата минута коства елеминацията на българския клуб.

Често сме чували и треньори, и футболисти да споделят, че всеки позволява неточности.

Но дали разградчани сами не провокираха ориста, която този път им обърна тил?

Как стана голът на Апоел за 3:1? Кафу получи пас в центъра на терена, обработи зле топката и разреши тя да му бъде отнета обикновено. Последва израелска контраофанзива, шут, рикошет, не доста безапелационна интервенция на Броун и попадение, което разруши тактиката и играта на орлите. Само за момент разградчани скапаха всичко, което реализираха с толкоз доста труд и класа.

Парадоксалното е, че Кафу изигра най-хубавия си мач от 5 месеца насам. Той бе с съществена заслуга за две от трите попадения на своя тим, само че все пак се трансформира в огромния виновник.

Защо се случи това? Със сигурност главното не е самата неточност, а цялостната политика на спортно-техническото управление по отношение на Кафу.

През есента на предходната година бразилецът бе във вихъра си и вкара няколко впечатляващи гола в поредност от значими мачове. Това мигновено го трансформира в най-конвертируемия състезател на орлите. След зимната пауза обаче формата му внезапно спадна.

През целия пролетен полусезон той бе футболистът на Лудогорец с най-вече брак в отиграванията и във всеки дуел допускаше неточности, сходни на тази от нощес. В Лудогорец обаче се правеха, че не го виждат и нападателят продължи да е със статут на закрепостен титуляр. Така, когато играта на отбора не вървеше, се сменяха играчите, които се представяха най-слабо в съответния дуел, само че като се изключи Кафу. Останалите футболисти може и да не го изричат на глас, само че сходно отношение ги нервира. Подават му, а той бърка. Играят мощно, само че ги сменят за сметка на него.

В един миг се сътвори усещане, че разградчани са подготвени да жертват избрани срещи, само че Кафу да е на терена през всичките 90 минути. Грешна политика, която провали орлите в най-важния миг.
Добавяйки експресното налагане на несъмнено добър вратар като Броун, само че за сметка на представящия се на чудесно равнище Ренан, се обяснява за какво бе позволен обикновеният гол на Апоел. Но той към този момент е в предишното и Лудогорец би трябвало да гледа напред.

Във вчерашния мач тимът още веднъж показва големия си капацитет в офанзива, който дава очаквания за нещо огромно в Европа и през тази година. Вторият по мощ шампионат не е по никакъв начин дребна сцена за нашите клубове и разградчани не би трябвало да се вайкат за отпадането от ШЛ, а де се концентрират към влизането в групите на Лига Европа.

Цел, която е изцяло постижима и е допустимо да даде началото на нова европриказка. За задачата обаче е нужно да се изчистят някои неща.

Първо: Орлите са прави да разчитат на Кафу, който е отличен футболист, само че всеки играч има спадове и не е съдбовно да бъде сменян при слаба игра.
Второ: Треньорът Георги Дерменджиев би трябвало да откри метод да се оправи с големите дупки в отбрана. Към този миг всички бранители в лицето на Моци, Натанаел, Лукас Саша и до някаква степен Пластун позволяват не доста, само че груби неточности, които съвсем постоянно водят до голови обстановки.
Трето: Георги Дерменджиев още веднъж потвърди, че има верни визии и заслужава да e отпред на добър тим в Европа, защото Лудогорец играе образован футбол. Но работи плахо, когато играта на отбора не върви, а това води до неточности в тактиката. Такива, каквато бе вчерашната промяна на Анисе с Мисиджан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР