Лучано Спалети е новият селекционер на националния отбор по футбол

...
Лучано Спалети е новият селекционер на националния отбор по футбол
Коментари Харесай

Лучано Спалети е новият селекционер на националния отбор на Италия

Лучано Спалети е новият селекционер на националния тим по футбол на Италия, оповестиха от локалната федерация.

64-годишният експерт подписа контракт за период от три години до 2026-а, заменяйки на поста Роберто Манчини, който напусна преди шест дни след скандал с президентът на федерацията Габриеле Гравина.

За Спалети това ще бъде първи случай в неговата треньорска кариера, когато той застава отпред на народен тим, откакто към този момент има стабилен опит зад тила си в Италия, водейки сформира като Емполи, Сампдория, Удинезе, Рома и Интер.

При единственото си премеждие отвън границите на Ботуша някогашният футболист бе отпред на съветския Зенит Санкт Петербург в интервала 2009-2014, с който завоюва две трофеи на Русия и по една Купа и Суперкупа на страната.

За последно пък Лучано Спалети бе отпред на Наполи и през предишния сезон изведе небесносините до техния първи успех в Серия " А " след пауза от повече от 30 години.

Дебютът на опитният експерт отпред на Италия пък ще пристигна на 9 септември, когато " Скуадра Адзура " гостува на Република Северна Македония в среща от квалификациите за Евро 2024.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР