Лозан Панов е нарушил закона, както си е позволил да

...
Лозан Панов е нарушил закона, както си е позволил да
Коментари Харесай

ВСС обсъжда да отнеме от Лозан Панов стопанисването на Съдебната палата

Лозан Панов е нарушил закона, както си е разрешил да преупълномощи основния секретар на Върховен касационен съд Маргарита Пазвантова да подписва договорите от негово име. Това разгласи ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков по време на съвещанието на Висш съдебен съвет поради абсурда с клипа, сниман в Съдебната палата.
По думите му е налице нарушаване на член 43 от Закон за задълженията и договорите и на разпоредбите. "Ние сме му делегирали правомощие той да ръководи правосъдните здания. Тази заповед е незаконосъобразна и договорът опонира напълно на законодателството ", съобщи Георги Чолаков.
"Тази правосъдна палата не се стопанисва с грижата на добър собственик ", заключи ръководителят на Върховен административен съд. Чолаков предложи Висш съдебен съвет, като притежател на сградния фонд на правосъдната власт, да реши да отнеме ръководството на Съдебната палата от Лозан Панов и да го съобщи на ръководителя на Апелативен съд - София. Становището му бе подкрепено и от други членове на Висш съдебен съвет, включително и от председателстващия Висш съдебен съвет оян Магдалинчев. Магистрати по време на полемиката се възмутиха, че снимания видеоклип е е пошла чалга, която пропагандира използването на оръжие и дрога.
Наблюдаваме замесване на малолетни в порнография и подбудителство на малолетни и малолетни към приложимост на наркотции, реагира арбитър Имова. Тя уточни, че даже не си коства да се осъждат художествените каества на видео със заглавие "Марихуана ", снимано в една постройка, която е шедьовър на архитектурата и знак на правосъдната власт.
"Клипът се назовава верба - една билка, единствено че не билка за стимулиранае на имунитета във времето на COVID-19, а марихуана, изобразена на фрагментите, разяснява Имова. "Не знам дали изобщо би трябвало да спорим за художествените достолепия на кино лентата ", безапелационна е тя. Съдия Керелска пък опонира на искащите да лишават пълномощията на Лозан Панов да стопанисва Съдената палата и изиска да не се бърза, тъй като имало и други контракти за поправки, които се изпълнявали сега.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР