Ловният сезон за пернат дивеч у нас беше открит днес.

...
Ловният сезон за пернат дивеч у нас беше открит днес.
Коментари Харесай

Откриха ловния сезон – 150 000 души са с редовни права да стрелят дивеч

Ловният сезон за дръпнат дивеч у нас беше открит през днешния ден. В Държавното горско стопанство „ София “ до Ловната хижа в квартал „ Челопечене “ ловците попълниха своите ловни билети и изслушаха инструктаж.

Да пожелаем наслука на ловците, да съблюдават всички ограничения за сигурност и да приключи ловният сезон без нито един случай. Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който откри ловния сезон.

„ Има задоволително положителни и ясни указания. Ловът би трябвало да стартира най-рано един час преди изгрев слънце и да приключва най-късно един час след залез слънце. Всички ловци са задоволително добре готови “, сподели Вътев и посочи, че преди всеки ловджийски излет се вършат инструктажи.

„ В България имат право да ловуват към 150 000 души с постоянни права. Конкретно за сегашния миг нямам информация какъв брой ловци ще дойдат от чужбина “, разяснява министърът на земеделието. Той разясни, че от Италия идват на лов за бекаси у нас.

„ Бракониерството е огромен проблем освен за дивеча, то е огромен проблем и за земеделските стопани. До момента в тези два месеца нямам получени сигнали за бракониери “, уточни министър Вътев и изрично съобщи, че в случай че получат сигнали, ще бъдат безкомпромисни. Според него бракониерите би трябвало да бъдат в пандиза, а не в указател.

От през днешния ден публично беше открит ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас, елементарна бекасина и различен дръпнат и малък дивеч.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР