Ловец отстреля сръднак с три рога в Родопите, който трофей

...
Ловец отстреля сръднак с три рога в Родопите, който трофей
Коментари Харесай

Ловец отстреля сръндак с три рога

Ловец отстреля сръднак с три рога в Родопите, който трофей се оказва рядко срещан. Сърната е засечена в неделя в околност над девинското село Грохотно, от ловецът Джамал Карталов.

„ Сутринта в 6:45 ч., на връщане от местността „ Баби чан “. Там го отстрелях. С оптиката съумях да виждам, че е мъжки образец, само че отивайки на мястото се озадачихме, виждайки отблизо защо става въпрос. Председателят на дружинката, който от 30 години е ловджия, показа, че не е виждал и чувал за сходен трофей “, разяснява Джамал.

С Карталов, който отстрелял сръндака от близо 200 метра е бил неговият сътрудник Слави Пашов. Предният ден също били на излет са селекционен отстрел, само че нямали слука. Въпреки, че предстояло пътешестване на Джамал, който от години живее и работи в Германия, той с поддръжката на сътрудници от ловната тайфа в Грохотно, решил да опитва шанса си преди да замине за чужбина. За тяхна наслада, този път съумели да попаднат на животно, което в следствие се оказва и рядко срещано събитие, по оценка на експерти, които дефинират короната на сърната като нетипична.

Джамал показва и своята признателност на сътрудниците си за поддръжката, сред които са и Алпер Диев и Садък Бодуров.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР