Ловешкият окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Ловешкият окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняемия за смъртта на пешеходка в Български извор

Ловешкият областен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " за 31-годишния Х.Г.Д. от с. Петревене. Той е упрекнат, че на 27 юни в село Български извор е предизвикал гибелта на 52-годишна пешеходка.

В 4.45 часа дамата и майка й били застигнати от автомобил " Ауди А3 " в центъра на селото. В него пътували трима роми от с. Петревене - прибирали се от женитба. Водачът изтървал надзор върху ръководството на колата и я качил на тротоара. Блъснал се в защитна мантинела и връхлетял върху 51-годишната пешеходка, която попаднала под гумите и била влачена няколко метра. След касапницата возилото безусловно отрязало елстълб и се спряло.

След кървавия случай сватбарите изоставили возилото и траяли пешком към Петревене, където се укрили. От полицията подхванали неотложно търсене, разкрили ги и ги арестували.

Според съда, от показаните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Х.Г.Д е направил закононарушението, за което е упрекнат. Тъй като е налице действителна заплаха той да се укрие, предвид на това, че е напуснал местопроизшествието, съдът реши, че обвиненият би трябвало да остане с най-тежката мярка за неотклонение.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред Апелативен съд – Велико Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР