Лошото при бъбречните заболявания е, че се развиват дълго време

...
Лошото при бъбречните заболявания е, че се развиват дълго време
Коментари Харесай

Ето това са навиците, които най-често увреждат БЪБРЕЦИТЕ

Лошото при бъбречните болести е, че се развиват дълго време и в самото начало можем да не усетим безусловно никакви признаци. Обикновено причинителят им са нездравословните привички, от които не се отхвърляме.

Ще ви посочим няколко нездравословни навика, които могат напълно умерено да доведат до увреждането на бъбреците. Ето ги и тях:

• Твърде постоянно одобряваме обезболяващи

Сред нас има и такива хора, чието всекидневие не минава без банкет на обезболяващи. Те са склонни да посегнат към блистера с лекарства даже при най-незначителната болежка. Важно е обаче да знаете, че всяко едно лекарство, без значение какво е то, има своите странични резултати.

И в не малко от случаите точно тези странични резултати засягат бъбреците.

• Не се лекувате

Най-разнообразни могат да са сигналите, свързани със заболяване на бъбреците. Ако забележите пукнатини в петите или пък кожата ви стартира да става доста загрубяла, съветът ни е да се консултирате със експерт.

Наднорменото тегло също работи опустошително на бъбреците. Обърнете внимание на това.

• Изяждате голямо количество храна всеки ден

Преяждането, като се изключи че води до качване на безсистемно доста килограми, съумява да затрудни и функционалностите на бъбреците. Не е задоволително само да направляваме количеството храна, а да се съобразяваме с това какво сервира на трапезата.
 Защо супите могат да навредят на бъбреците Защо супите могат да навредят на бъбреците
Много фактори въздействат върху здравето на бъбреците, в това число приемственост, аномалии в развиването на този орган, парещ климат, недост...

• Високо кръвно налягане

Важно е да следите постоянно кръвното си налягане, с цел да не се стигне до сериозен проблем. Може и да не знаете, само че при хипертония притокът на кръв към бъбреците е друг и това нормално затруднява техните функционалности.

Сега, откакто знаете, че това са част от неприятните привички, които могат съществено да навредят на бъбреците ви, променете ги!

Грижете се за здравето си, тъй като никой различен няма да го направи вместо вас!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР