Лондонският Челси записва голям спад в средната си посещаемост през

...
Лондонският Челси записва голям спад в средната си посещаемост през
Коментари Харесай

Добрите резултати донесоха... неприятен спад при Челси

Лондонският Челси записва огромен спад в междинната си посещаемост през сезона, макар че се наслаждения на солидна акция в Премиър лийг под управлението на Маурицио Сари. Италианецът бе посрещнат с огромен критицизъм поради стила си на игра, който донесе от Наполи, само че „ сините” приключиха трети зад Манчестър Сити и Ливърпул, които бяха надалеч пред останалите в класирането.

Именно бронзовите медали за Челси осигуриха на тима мачове в Шампионската лига през идната година, а също по този начин тимът стигна до финала в Лига Европа, където ще се изправи против градския противник Арсенал в Баку.

Въпреки триумфите на терена, то осмото място от 20-те сред всички тимове при посещаемостта от почитателите по трибуните не приказва добре за клуба. „ Стамфорд Бридж” е видял приблизително през този сезон по 40,471 фенове на всеки собствен домашен мач, предават медиите в Англия. Капацитетът на стадиона на Челси е за 41,631 фенове.

Борнемут е на дъното в подреждането със междинна посещаемост от 10,532 фенове на дребния „ Вайталити Стейдиъм”, на половина по-малко от предпоследния Уотфорд.

Манчестър Юнайтед пък е водач със междинна посещаемост от 74,498 фенове, до момента в който изненадващият отбор в тройката е Уест Хям, който пълнеше приблизително с 58,336 фенове „ Лондон Стейдиъм”.

Пълното нареждане за посещаемостта на стадионите:

20. Борнемут (Вайталити Стейдиъм) – 10, 532

19. Уотфорд (Викаридж Роуд) – 20, 016

18. Бърнли (Търф Муур) – 20, 016

17. Хъдърсфийлд Таун (Джон Смитс Стейдиъм) – 23,201

16. Фулъм (Крейвън Котидж) – 24, 371

 Крейвън Котидж
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР