Лондон трябва или да подкрепи с доказателства обвиненията си, че

...
Лондон трябва или да подкрепи с доказателства обвиненията си, че
Коментари Харесай

Москва: Великобритания да представи доказателства или да се извини

Лондон би трябвало или да поддържа с доказателства обвиняванията си, че Русия стои зад отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал, или да се извини, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от „ Ройтерс “.

В конферентен диалог с публицисти Песков дефинира английските обвинявания против Русия като „ мъчно обясними, безпочвени и оскърбителен “.

Изказването на Песков идва един ден, откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че е неуместно да се мисли, че Москва е виновна за офанзивата против Скрипал и щерка му.

Същевременно през днешния ден английският външен министър Борис Джонсън съобщи, че отричането на виновност от страна на Русия става все „ по-абсурдно “

Джонсън, който през днешния ден приказва пред европейските си сътрудници в Брюксел, получи цялостната поддръжка на Европейски Съюз, само че дипломатите предизвестиха, че за момента не се плануват нови наказания против Русия.

„ Отричанията на Русия стават все по-абсурдни. Това е класическа съветска стратегия… Вече не могат да заблудят никой “, съобщи Джонсън по време на ежемесечната среща на външните министри на Европейски Съюз, ден откакто Владимир Путин бе избран отново за президент на Русия за четвърти път.

„ Едва ли има страна, присъстваща на тази маса в Брюксел, която да не е била наранена от зловредното и разрушителното държание на Русия през последните години “, добави английския външен министър.

В неделя Джонсън упрекна Русия, че складира ресурси от смъртоносния нервно-паралитичен сътрудник „ Новичок “, употребен за отравянето на Скрипал и неговата щерка Юлия, които не престават да са в сериозно положение в болница, откакто на 4 март бяха открити в безсъзнание на скамейка в британския град Солсбъри.

Москва отхвърли обвиняванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР