Лондон обвини Москва в лъжи за заподозрените за отравянето на

...
Лондон обвини Москва в лъжи за заподозрените за отравянето на
Коментари Харесай

Лондон обвини Москва в лъжи във връзка със случая Скрипал

Лондон упрекна Москва в " неистини " за обвинените за отравянето на някогашния съветски двоен скришен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия на 4 март в Солсбъри, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден съветският президент Путин разгласи, че управляващите са наясно със самоличността на двамата обвинени и те са цивилни.

" Тези хора са офицери от съветското военно разузнаване ", съобщи по-късно обаче представител на Даунинг стрийт. " Няколко пъти потърсихме пояснения от Русия за случилото се в Солсбъри през март. Руснаците ни дадоха отговор с неистини. Нищо не се е трансформирало ", сподели представителят.

Миналата седмица английската прокуратура разпознава двама руснаци като Александър Петров и Руслан Боширов и ги упрекна в опит за ликвидиране на семейство Скрипал с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок ". Тогава английските прокурори споделиха, че двамата работят за съветското военно разузнаване. Днес Путин заяви, че двамата са цивилни, не са престъпно проявени и предложи те сами да опишат пред медиите за себе си.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР