Лондон е един от най-населените и космополитни мегаполиси в света.

...
Лондон е един от най-населените и космополитни мегаполиси в света.
Коментари Харесай

Странният закон, който спазиха в Лондон

Лондон е един от най-населените и космополитни мегаполиси в света. Столицата на Англия може да се похвали с богат публичен, стопански и културен живот и супер съвременна инфраструктура.
 Лондон Тауър, Лондонската кула, Ан Болейн и историите за призраците, които населяват замъка в Лондон
Замъкът на кралицата, населяван от призраци

Истории за привидения от Лондон Тауър

Въпреки всичко това обаче някои обичаи в нея датират от епохи. Точно една такава стана причина за куриозна панорама на едно от най-популярните места в града - пешеходният мост Милениум.

През тази седмица футуристичната му железна структура осъмна с провисени бали плява от нея. Колкото и неуместно да изглеждаха се оказа, че те са сложени там от администрацията на река Темза, като са следвани дългогодишни разпореждания.
 Снимка 638355

" Когато височината на арка или сектор на мост е понижена, само че тази арка или сектор не е затворен за навигация, лицето, което управлява моста, би трябвало да окачи в центъра на тази арка или сектор бала плява денем, която да е задоволително огромна, с цел да бъде видяна. "

In accordance with ancient tradition (and the Port of London Thames Byelaws) a bundle of straw is dangled from Millennium Bridge to warn shipping of work under the bridge (we’re not making this up, honest). Robert, from our rope access contractor CAN Ltd, does the honours.
— City Bridge Foundation (@CityBridgeFndn)
Това гласи наредбата на Port of London Thames Byelaws при положение на ремонтни действия по моста. А такива започнаха на 14 октомври и ще продължат до 5 ноември. Явно тъкмо дотогава ще виси и балата, чиято функционалност през нощта ще се извършва от лампа с бяла светлина.
 Снимка 638353

" Това е една от тези странни обичаи, с които Лондон е прочут ", разяснява представител на City Bridge Foundation пред Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР