Локомотив (София) посреща Локомотив (Пловдив) в мач от шестия кръг

...
Локомотив (София) посреща Локомотив (Пловдив) в мач от шестия кръг
Коментари Харесай

Локо ще си връща първото място в “железничарското” дерби

Локомотив (София) посреща Локомотив (Пловдив) в мач от шестия кръг на efbet Лига и ще се опита да продължи мощното си показване от последните седмици. Тимът на Станислав Генчев победи поредно Ботев (Пловдив) и Септември (София), само че през днешния ден ще се изправи против противник, който също е в отлична форма.

“Смърфовете ” играят доста сполучливо под управлението на Александър Томаш и изгубиха само гостуването си на първенеца Лудогорец. Ако вземе трите точки в “Надежда ”, отборът може да измести от първото място във краткотрайното класиране ЦСКА - София.

През предишния сезон “железничарското ” дерби имаше три издания, като първото от тях беше извоювано от столичани с 1:0, само че по-късно Локо (Пд) се наложи с 2:1 на “Лаута ”. Пловдивчани реализираха и победа против съименника си на осминафиналите за Купата на България.

Очаква се Антонио Вутов за първи път да стартира като титуляр за Локо (Сф). Той ще заеме мястото на Ивайло Найденов в лявата зона на халфовата линия. Генчев не планува други промени в състава спрямо успеха над Септември. В групата се завърна Божидар Кацаров, само че той ще остане на пейката. Мики Орачев още не е възобновен от травмата си.

Локо (Пд) ще е без санкции Пиер Зебли, а Мартин Паскалев е със строшен нос. Неговото място ще заеме Луан Лейте, до момента в който вместо Зебли в стартовия състав ще се появи Милош Петрович. В предни позиции Томаш още веднъж ще разчита на Димитър Илиев и Преслав Боруков, а по крилата ще работят Евандро и Бирсент Карагарен.

Двата тима са се срещали общо 105 пъти в елита, като салдото е в интерес на “червено-черните ” от София: 44 победи, 27 равенства и 34 триумфа за Локомотив (Пловдив).

effbet Лига - 6 кръг:

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЛОКО Структурни фондове (3-4-2-1): Любенов; Диас, Роча, Хаджиев; Рапосо, Милошев, Славчев, Вутов; Франса, Бакалов; Митков
Старши треньор: С. Генчев

ЛОКО ПД (4-4-2): Пиргов; М. Силва, Луан, Бидунга, А. Василев; Евандро, Каракашев, Петрович, Карагарен; Боруков, Д. Илиев
Старши треньор: А. Томаш

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН: “Локомотив ”, София
НАЧАЛО: 18:00 часа

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР