Локомотив Пловдив удари Левски с 2:0 на Лаута в първия

...
Локомотив Пловдив удари Левски с 2:0 на Лаута в първия
Коментари Харесай

Локо докосва финал за Купата, след като препарира безидейния Левски

Локомотив Пловдив удари Левски с 2:0 на " Лаута " в първия полуфинал сред двата отбора за Купата на България. Димитър Илиев и Бирсент Карагарен вкараха през първото полувреме за настоящия притежател на трофея. " Смърфовете " бяха по-добрият тим на терена, до момента в който " сините " играчи очевидно съблюдаваха отдалеченост от хората, които трябваше да пазят. Още повече, пред Левски не се откри нито едно чисто голово състояние. Всичко това надали се е харесало на Наско Сираков, който бе в ложите на стадиона. Реваншът на " Герена " е след две седмици.

Двата тима започнаха внимателно срещата, като в началните минути на дуела рядко създаваха рискови офанзиви пред вратата на противника.

В 9-ата минута Левски сътвори първата си заплаха пред стража на Локомотив Мартин Луков. Дени Алар центрира от корнер, само че Каргас с глава не съумя да откри очертанията на вратата на домакините.

Последваха два корнера за Локомотив, само че и при двете обстановки отбраната на " сините " се намеси и не разреши на противника да стреля към Милан Миятович.

В 13-ата минута Локомотив бе покрай гол. Миятович не се ориентира добре при едно центриране отляво и не съумя да боксира, като топката се оказа в краката на Бирсент Карагерен, който обаче не съумя да насочи добър удар към вратата на гостите.

В 23-ата минута Локомотив поведе. Йоанис Каргас сгреши съдбовно пред наказателното поле, като топката попадна в краката на Лукас Масоеро. Аржентинецът откри чудесно Димитър Илиев, който със мощен удар я прати в десния ъгъл на вратата на Милан Миятович.

По-активната игра на Локомотив продължава. В 34-ата минута Анте Аралица излезе на доста добра стрелкова позиция, само че за негово страдание той бе в засада.

В 45-ата минута Локомотив поведе с 2:0 на Левски. " Смърфовете " направиха страхотна офанзива с едно допиране. Накрая Йосип Томашевич се озова на аутлинията, пусна пас към Бирсент Карагарен, който на празна врата осъществя за 2:0.

Второто полувреме стартира с корнер за Левски. След центрирането се получи карамбол, при който Найджъл Робърта можеше да вкара, само че Мартин Луков избави. Бе отсъдено и нарушаване против него.

" Смърфовете " имаха искания за пряк червен картон на Каргас, който фаулира откъсващия се на добра позиция Аралица. Реферът Ивайло Стоянов обаче даде единствено жълт картон, защото покрай гърка имаше още играчи в синьо.

В 69-ата минута Левски стигна до състояние за гол. При една контраофанзива резервата Станислав Костов излезе на добра позиция и се опита да преодолее Луков. Ударът му обаче бе доста слаб.

Локомотив продължи да е отборът с повече хрумвания. В 86-ата минута Момчил Цветанов центрира чудесно, само че Миятович мазета от главата на Малембана.

До края " сините " не можаха да основат чисто голово състояние, а Локомотив ловко затвори мача и завоюва с 2:0.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР