Локхийд Мартин приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от

...
Локхийд Мартин приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от
Коментари Харесай

Локхийд Мартин: Българските ВВС ще разполагат с един от най-усъвършенстваните изтребители

" Локхийд Мартин " приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от министъра на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов на отчет за избор на нов военен аероплан за българската войска, който предлага България да стартира договаряния за закупуване на изтребители F-16 Блок 70 от Съединени американски щати. Това се споделя в изказване на компанията, изпратено до БГНЕС.

Агенция БГНЕС разгласява цялостния текст на изказването:

" Това е огромна вест за националната защита, промишлеността и стопанската система на България. Българските военновъздушни сили ще разполагат с един от най-усъвършенстваните бойни изтребители на въоръжение в НАТО. За стопанската система и промишлеността на България това ново дълготрайно партньорство със международен софтуерен водач като " Локхийд Мартин " ще донесе доста изгоди. Ние сме подготвени да продължим да поддържаме американското държавно управление и нашите български сътрудници по време на договарянията за подписване на контракт.

" Локхийд Марти " н се ангажира пред България да работи взаимно с американското държавно управление по изследването на опциите за понижаване на разноските в идващия стадий от процеса по придобиване на изтребители. Съгласно правилата на програмата за задгранични военни продажби (FMS), цената, посочена в писмото за предложение и приемане (LOA), се дефинира от американското държавно управление след консултация с фирмите и държавното управление, което придобива техниката ", се показва в изказването на " Локхийд Мартин ".

Швеция следи с паника търга за нови изтребители

С огромно отчаяние и паника научихме за желанието на българското Министерство на защитата едностранно да приключи преговорния развой с Швеция за закупуване на изтребители. Това се споделя в публична позиция на шведската страна по отношение на търга за покупка на изтребители, изпратена до медиите.

" В рамките на ясно дефинирана тръжна процедура, съдържаща набор от прецизни критерии, българското Министерство на защитата е стигнало до умозаключение, че Gripen е най-способната платформа във връзка с оперативната успеваемост. В допълнение, шведската оферта е доста под заложения бюджет, утвърден от българския парламент, като по този метод оставя значителен запас за покупката на оръжия и съоръжение, в това число и такива, за които се желаят лицензи от Съединени американски щати. Придобиването на такива лицензи в никакъв случай не е представлявало спънка за другите страни членки на НАТО, които летят на Gripen ", съобщи Йоаким Валин, шеф " Експорт и интернационалните връзки ", Агенция за отбранително имущество на Швеция /FMV/.

Той напомни, че Швеция предложи на България 10 нови изтребителя Gripen, изцяло съвместими с НАТО и изцяло в сходство с техническите и оперативните условия, както и със заложените от страната бюджет и периоди за доставка. С Gripen България може да има най-хубавата в света Противовъздушна отбрана отбрана с ракетата Meteor и българските Военновъздушни сили ще могат да подсигуряват сигурността на българското въздушно пространство след единствено 24 месеца.

" Партньорството с Швеция и Сааб може също да донесе доста други изгоди за България какъвто би бил районния Център за поддръжка на Gripen, който ще подкрепи българската военна промишленост, само че също по този начин и ще сътвори високотехнологични работни места. ", приключва позицията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР