Локдаун за цялата страна е логично да има, но още

...
Локдаун за цялата страна е логично да има, но още
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Локдаун за цялата страна е логичен, но по-скоро за 3-4 седмици

Локдаун за цялата страна е разумно да има, само че още не е решено. Д-р Пенчев внася такова предложение за София, само че решението ще е на щаба. Важно е да не претрупваме лечебните заведения. Това съобщи в Българска национална телевизия държавният основен здравен контрольор и член на НОЩ доцент Ангел Кунчев.

„ Предложението е за две седмици, само че по-точната прогноза е за 3-4 седмици за всички. Стиснете зъби още малко. Говорим за една последна вълна, в която би трябвало да дадем по-малко жертви ", изясни доцент Кунчев.

" Шансът смъртните случаи да са резултат от имунизацията с " АсртаЗенека " е доста дребен, само че това би трябвало да се потвърди. За всички случаи се събира цялата информация, събират се топ специалистите, които би трябвало да се изкажат дали има връзка ", добави той.

Кунчев бе безапелационен, че имунизацията би трябвало да дава отговор на 2 неща: сигурност и резултатност. „ Разчитаме и на мнението на нашите специалисти, които към този момент работят по въпроса, и на централните органи – ЕАЛ”, добави той.

Според него шансът да има такава причинно-следствена връзка е дребен. „ Ваксините на „ Пфайзер” идват всеки понеделник, към 20 и няколко хиляди дози. От края на март и през април и там има несъмнено нарастване. На „ Модерна” също един път или два пъти седмично. И за трите ваксини, които ползвахме, компаниите понижиха количествата.

Средата на април ще би трябвало да получим и първите количества от имунизацията на „ Джонсън и Джонсън”.

„ Не бих споделил, че единствено възрастните хора са рискови. Засега децата не го карат доста тежко. Все още няма крайните етапи – още от вратата да минават на О2. Групата на бременните дами също ме тормози. Няма гаранция, че в случай че внесем идващ вид, няма да има смяна на клиничната картина”, уточни той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР