Локалното съхранение на данни може да е удачно решение въпреки

...
Локалното съхранение на данни може да е удачно решение въпреки
Коментари Харесай

Synology: Облачното съхранение на данни не винаги е най-удачното решение

Локалното предпазване на данни може да е удачно решение макар всеобщото нахлуване на облачни услуги. В това е убеден Любомир Томани, продуктов управител в Synology Europe, който взе участие в семинар, за показване на продуктите на компанията, проведен от родната компания ADSYS. Облачното предпазване на данни има своите несъмнени преимущества, само че в същото време всеки консуматор би трябвало да е наясно и с евентуалните дефекти на този модел.

По думите на Томани организациите би трябвало да се интересуват къде физически се съхраняват техните данни. Нашумелият Общ правилник по отношение на отбраната на данните (GDPR), да вземем за пример, обгръща единствено Европейския съюз. Т.е. в случай че информацията се съхранява някъде другаде, то тя може и да не е в сигурни ръце.

 Любомир Томани

Томани напомни, че колоси като Гугъл и Amazon печелят от анализите на потребителски данни, посредством може по-точно да се насочват рекламни послания. Дори безплатните услуги на процедура се заплащат точно по тази скица.

Продуктовият управител от Synology показа за любопитен случай в Германия, при който качването на криптирана информация в безплатното вместилище на Amazon (Cloud Drive) е довело до отстраняването на потребителя.

„ Ако някой ви каже, че артикули, като тези на Synology, са отживялост, то постоянно използвайте някой от тези причини, обърна се Томани към гостите на семинара. Нашите артикули могат по едно и също време да ви дават достъп до данните и да дават скалируемост, като че ли ползвате облачна услуга, само че по едно и също време с това могат да усилят вашата сигурност. В доста случаи това може да е сполучлив компромис. “

 Кадър от семинара на ADSYS и Synology

Също по този начин, съгласно Томани, едно от главните преимущества на Synology е голямото ноу-хау, което компанията има във връзка с софтуера. Потребителите имат разполагаем повече от 100 приложения за всевъзможни потребности, свързани със съхранението, отбраната и шерването на данни.

Специално внимание беше обърнато на новия модел наличен модел NAS DS119j с последна цена 200 лева с Данък добавена стойност, който може да трансформира метода на предпазване на данни вкъщи или в дребния офис.

Във втората част от семинара Николай Вачев, шеф на ADSYS, направи проява на новия безвъзмезден артикул за бекъп на данни Active Backup for Business. Той може да архивира данни от цялата осведомителна инфраструктура, в това число от PC-та, сървъри и цели виртуални машини.

 Николай Вачев

„ Active Backup for Business е чудесно решение за отбрана на данните, което разрешава доста елементарно и бързо възобновяване на информацията при проблем, разяснява Вачев. Освен, че е изцяло безвъзмезден, този артикул икономисва на фирмите доста пропуснати изгоди от понижена продуктивност или загуба на значими данни. “

Във финалната презентация на Любомир Томани бяха показани опциите за основаване на виртуален клъстър за усъвършенстване на наличните хардуерни запаси и баланс на натоварването. Този метод има редица преимущества, измежду които са постигането на оптимална успеваемост от инвестицията в хардуерно съоръжение посредством виртуализация и гъвкавото боравене с ресурсите, което разрешава ново равнище на отбрана и надеждност при съхранението на данни.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР