Логистичният парк Ист Ринг край София започна строителство на трета

...
Логистичният парк Ист Ринг край София започна строителство на трета
Коментари Харесай

Строеж на трета сграда започна в Ийст Парк за 12 млн. лв. край София

Логистичният парк " Ист Ринг " край София стартира строителство на трета постройка, в която ще бъдат вложени към 12 млн. лева

Инвеститор на плана е " Ист Ринг ЛП " ЕООД, в което 40% от капитала са благосъстоятелност на интернационалния капиталов фонд " Ийст Балкан Пропиъртис " (East Balkan Propertie).

Третата постройка е изсъхнал склад с разгъната застроена повърхност от 12 800 кв. м. Тя е подобаваща и за леко произвеждане. Светлата височина в складовите площи е 10.5 м и товароносимост на пода 5 т/кв.м. Сградата е със стоманобетонова структура, ще разполага със своя лична фотоволтаична апаратура. Складовите площи са 11 650 кв. м, а офис площите – 1150 кв.м. Сградите ще бъдат сертифицирани по BREEAM. Плановете са обектът да бъде подготвен за употреба в средата на 2019 година

Логистичният парк " Ист Ринг " е ситуиран сред двете входно-изходни автомагистрали " Хемус " и " Тракия " на 6 км от гара Елин Пелин.

Разположението на парка наоколо до града и селищата Равно поле, Нови хан и Лесново дава благоприятни условия за клиентите му за наемане, както на квалифицирани, по този начин и на нискоквалифицирани служащи и по този метод обезпечава претовареност за популацията в този край.

Логистичният парк се простира на повърхност от над 220 000 кв м и има капацитет за създаване на повече от 90 хиляди кв. м сухи и хладилни складови халета и индустриални пространства. Плановете са да бъдат издигнати 10 здания.

Към днешна дата инвестицията в целия план " Ист Ринг " възлиза на близо 21 млн лв. без Данък добавена стойност.

Консултант на плана е австрийската архитектурна компания Econsult.

Развитието на парка стартира през 2011 година Към момента на територията му към този момент работят два склада с разгърната застроена повърхност от 12 800 кв.м. Те са отдадени чартърен на интернационалния снабдител на логистични услуги " Карго партнерс " и на дистрибутора на авточасти " Евро 07 ".

" Община Елин Пелин се постанова като привлекателен център за логистични бази ", сподели кметът на общината инж. Ивайло Симеонов по време на първа копка на обекта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР