Лийдс и Нюкасъл завършиха 2:2 в мач от 35-ия кръг

...
Лийдс и Нюкасъл завършиха 2:2 в мач от 35-ия кръг
Коментари Харесай

Лийдс е все по-близо до изпадане след драматично реми срещу Нюкасъл

Лийдс и Нюкасъл приключиха 2:2 в мач от 35-ия кръг на Висшата лига, игран на „ Елан Роуд “. Двубоят бе пъстър с положителни положения, а в срещата бяха отсъдени и 3 дузпи. Равенството не бе по усета и на двата тима, като Нюкасъл загуби 2 точки по пътя към класиране в топ 4, а Лийдс пропусна да излезе от зоната на изпадащите.

Голмайсторите в дуела бяха Калъм Уилсън, който се разписа на два пъти в интерес на Нюкасъл, и бранителите Люк Ейлинг и Расмус Кристенсен за Лийдс.

Двубоят започва доста динамично още през цялото време, а първото попадение падна още след 7 минути игра. Лийдс провежда страхотна офанзива отляво, като след поредност от подавания с по едно допиране на фланга се оказа Джак Харисън, който центрира по въздух. В наказателното поле в най-хубава позиция се оказа Родриго, който отигра топката. Неговият удар в началото бе избавен от Ник Поуп, само че при добавката Люк Ейлинг се озова несмущаван, завършвайки в опразнената мрежа.  

След 20-ина минути на непрекъснат интензитет и от двата тима пристигна и идната доста любопитна обстановка в мача. Левият бек на Лийдс Жуниор Фирпо навлезе на скорост в наказателното поле, само че бе съборен от Жоелинтон – нещо, което бе задоволително за основния арбитър Саймън Хупър да уточни бялата точка. Изпълнението на Патрик Бамфорд обаче бе парирано от стража на „ джордитата “ Ник Поуп.

Само 2 минути по-късно се случи съвсем същата обстановка, само че в другото наказателно поле. Александър Исак се опита да си сътвори пространство за удар, само че бе съборен жестоко от бранителя на домакините Максимилиан Вьобер. Пред топката застана Калъм Уилсън, който не повтори грешката на Бамфорд секунди по-рано, завършвайки във вратата на Жоел Роблес за 1:1.

Постепенно Нюкасъл стартира да взима самодейността в мача, като първата част приключи със страховит голов късмет за „ свраките “. Исак подаде надясно към Мигел Алмирон в противниковото наказателно поле. Парагваецът не се поколеба да стреля от сложен ъгъл, само че на сантиметри от гредата на Роблес.

В 51-ата минута Нюкасъл имаше поредна добра опция да поведе за първи път в резултата. Калъм Уилсън се оказа към дъгата на наказателното поле на Лийдс, където стреля от воле, само че над вратата.

В 59-ата минута още веднъж основно настоящо лице бе някогашният футболист на Барселона Фирпо. Той фаулира жестоко Киърън Трипиър, като имаше подозрения за червен картон. След ревизиране с ВАР обаче неговото нарушаване бе глобено единствено с жълт.

10-ина минути по-късно Нюкасъл получи втора дузпа в мача, като това бе и третата общо в дуела. При центриране на Джо Уилок, топката бе по посока Александър Исак, който стреля с глава в навън. При повторението обаче се видя доста ясно по какъв начин Жуниор Фирпо допира кълбото с ръка. След ревизиране на обстановката с ВАР, Саймън Хупър отсъди 11-метров углавен удар, който още веднъж бе изпълнен сполучливо от Калъм Уилсън за 1:2.

В 79-ата минута Лийдс съумя да изравни резултата в миг, в който рядко създаваше положения. След центриране от корнер, топката се оказа на крайници на бранителя Расмус Кристенсен. Датчанинът стреля без подготовка от воле. Кълбото рикошира в главата на Трипиър и влезе във вратата на Поуп.

В последната минута от постоянното време Лийдс остана с човек по-малко, а виновник още веднъж се оказа Жуниор Фирпо. Той бе глобен с втори жълт картон след нарушаване против Александър Исак на границата на наказателното поле. При последвалия директен свободен удар Трипиър не съумя да трансферира стената от преференциална позиция. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР